• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti Srbije: Izgleda da smo vas navikli...

Autor mondo.rs

Dejan Savić, Živko Gocić i Filip Filipović posle novog zlata u Svetskoj ligi: "Ovo su bile samo pripreme za ono što nas čeka, Olimpijske igre su nešto drugo". Amerikanci vrebaju iz senke.

 Vaterpolisti Srbije: Izgleda da smo vas navikli... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Kao da nisu osvojili novo zlato u Svetskoj ligi... Ili da se podsetimo čuvene izjavu košarkaškog trenera Miroslava "Mute" Nikolića: "Šta vam je, pa ovo je sve normalno".

Tako su vaterpolisti Srbije izgledali u ponedeljak pre podne kada su doputovali iz Kine (preko Dohe), gde su osvojili DEVETU zlatnu medalju u Svetskoj ligi (četvrti put uzastopno) od osamostaljenja Srbije 2006. godine!

"Navikli smo vas na ovo, izgleda. Malo više ste naviknuti vi, nego mi što smo mi iznutra", bile su prve reči kapitena srpskog tima Živka Gocića u razgovoru sa novinarima na beogradskom aerodromu.

Svi u srpskom taboru ističu da su ovo bile "samo" pripreme za najvažniji turnir ovog leta - Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i da stoga ne treba donositi zaključke na osnovu prikazanog u Kini.

"Ono što je bitno jeste to da smo dobro radili i da smo ovaj turnir iskoristili za proveru, za presek stanja, koji izgleda dosta dobro, mada ima i prostora za napredak u igri", dodao je Gocić.

Olimpijsko zlato je jedina medalja koja nedostaje srpskoj vaterpolo reprezentaciji, koja dominira ovim sportom godinama unazad.

"Kao i na svakom olimpijskom turniru svi će biti motivisani i spremni za turnir u Riju. Ono što smo sad mogli da primetimo da su svi bili u pripremama, nije bilo neke lepršavosti u igri. Biće žestoko, velika borba u Riju, nadam se da ćemo zdravi da dočekamo početak olimpijskog turnira", kaže Gocić.

"HVALA, AMBASADORE"

Igrači i stručni štab vaterpolo reprezentacije izrazili su posebnu zahvalnost ambasadoru Srbije u Kataru Jasminku Pozdercu koji ih je prijatno iznenadio i sačekao u četiri ujutru na aerodromu u Dohi. "Sjajan gest prijatelja vaterpola", rekao je Dejan Savić.

Slično govori i Filip Filipović, koji ne krije da se zna koji su ciljevi srpskog tima u Rio de Žaneiru, ali...

"Ovaj turnir Svetske lige je pokazao mnogo, sa jedne strane, a sa druge nije ništa. Idemo dalje bez euforije, ne treba nam to. Teško je donositi zaključke jer je pripremni period pred OI. Bilo je teško, za šest dana isto toliko utakmica, drugačija klima.. Tek nas čeka najteži deo i idemo u Rio sa najvećim mogućim željam. Olimpijske igre su totalno drugačije prvenstvo od svih ostalih turnira", kaže Filipović.

Protivnik Srbije u finalu Svetske lige bila je reprezentacija SAD, koju sa klupe predvodi Dejan Udovičić.

Svi su puni hvale za Amerikance.

"Amerika je tokom celog turnira rasla u formi i partijama. Većina ekipa je u trenažnom procesu i nisu dali svoj maksimum. Ekipa Dejana Udovičića biće, da ne kažem jedan od favorita, ali jedan od pretendetana za završnicu turnira u Riju. Na njih treba obratiti posebnu pažnju", ocenio je Filipović. 

Igrači su dobili odmor do petka uveče.

"Ponoviću uradili smo sve što se tiče treninga i sa te strane sam apsolutno zadovoljan. Kao šlag na tortu stigao je i rezultat koji nije bio u prvom planu. Od subote smo u Kranju", kaže kratko selektor Dejan Savić. 

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Srbija je u Grupi A sa Mađarskom, Grčkom, Brazilom, Australijom i Japanom.

U Grupi B su: Crna Gora, SAD, Španija, Hrvatska, Italija i Francuska.

Srpski vaterpolisti turnir počinje utakmicom protiv Mađarske (veliki derbi svetskog vaterpola!). U 2. kolu protivnik je Grčka, u 3. se "delfini" sastaju sa domaćinom Brazilom, potom sledi duel sa Australijom i u poslednjem kolu grupne faze sa Japanom.

Vaterpolo turnir na OI biće odigran od 6. do 20. avgusta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC