• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Male su šanse da zaigram na Tašu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta kaže da mu je teško da "preseče", ali da je blizu odluke da ne igra za Srbiju u predstojećem Dejvis kup meču protiv Velike Britanije, aktuelnog osvajača "salatare".

Mesecima unazad najavljivan je ovaj okršaj dvojice najboljih tenisera na planeti. I to na Tašmajdanu, stadionu u centru Beograda, koji je renoviran i ponovo spreman da dočeka najveće svetske zvezde. Upravo na tom mestu je još krajem prošle godine za sredinu jula zakazan duel Novaka Đokovića i Endija Mareja.

Ipak... Sva je prilika da će domaćin izostati sa tog dvoboja. Najverovatnije od 15. do 17. jula na Tašu nećemo gledati "poslasticu" četvrtfinalnog Dejvis kup susreta Srbija - Velika Britanija.

"Nisam još odlučio, ali sam bliži odluci da izostanem iz tog meča. Odmah posle Vimbldona fokus će mi biti na Olimpijskim igrama i daću sve od sebe da se prvo dobro odmorim, a onda i da krenem sa maksimalno ozbiljnim pripremama za Rio. Promena podloge u kratkom roku sa trave na šljaku nije jednostavna stvar, donosi dosta rizika i blizu sam dogovora sa selektorom Obradovićem i sairačima da preskočim duel sa Britanijom. Međutim, nije mi lako da presečem, jer nema lepše stvari nego kada igram za Srbiju, pred svojim narodom. To je posebna vrsta emocija i nešto što svakoga od nas ispunjava", izjavio je Đoković za "Sportski žurnal".

Novak ovog leta ima jedan viši cilj. A svi priželjkuju da mu se snovi ispune i da ga potom njegov Beograd veličanstveno dočeka sredinom septembra kao osvajača zlatnog slema (sva četiri grend slem turnira u sezoni i olimpijsko zlato). Bio bi to istorijski trenutak, ne samo za Srbiju, već za svetski tenis.

"Bronza iz Pekinga je jedno od najvrednijih i najznačajnijih odličja koje imam. Ipak, ne krijem da mi je cilj da u Riju budem još bolji. Samopouzdanje mi daju rezultati ove godine i činjenica da se odlično osećam na terenu, da sam u dobroj formi, da imam sjajan tim ljudi oko sebe koji mi pomažu da svako takmičenje dočekujem 100 odsto spreman. Daću sve od sebe da uzmem zlato, to je sigurno. Ali, u Brazil stižu i ostali teniseri sa istim ciljem, mnogo toga mora da se poklopi da bih došao do svog cilja. Neće biti nimalo lako. Biće to sve osim šetnje do prvog mesta i zlata. Radujem se tom izazovu!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC