• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Posle Ane, šampion je i Nole!

U jednom danu Indijan Vels osvojilo je dvoje sprskih tenisera! Pardon, Serbijan Vels...

 INDIJAN VELS: Posle Ane, šampion je i Nole!  Izvor: MONDO

Posle Ane Ivanović, nove šampionke u ženskoj konkurenciji, titulu na prvom Mastersu sezone osvojio je i Novak Đoković. U nedelju kasno uveče po našem vremenu, treći teniser sveta pobedio je Mardija Fiša u velikom finalu sa 2:1 (6:2, 5:7, 6:3), za devetu titulu u karijeri.

Karijeri koje se mnogi uveliko plaše!

Možda je i dalje treći na svetu, ali Djoković je svakako najdominantniji teniser na planeti ove sezone. Posle prvog Gren Slema osvojenog u januaru, Nole je dominirao i na prvom narednom prestižnom turniru, jednom od devet iz Masters serije.

Ovim trijumfom osvojio je dodatnih 150 ATP poena, jer je prošle sezone u Indijan Velsu bio poražen u finalu (što donosi 350) i dodatno se približio godinama neprikosnovenom dvojcu na vrhu ATP liste, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Takodje, pobedom naš najbolji teniser svih vremena postao je bogatiji za 555.000 dolara.

Fišu, do nedelje 98. igraču sveta, pripalo je 277.000 dolara i, za njega, astronomskih 350 ATP poena, sa kojima će se vratiti bliže vrhu. Sada je 2:0 za Novaka protiv Mardija.

Prvi set Djoković je osvojio sa 6:2, samo rezultatski lako, ali najveći dobitak u tom delu igre bio je taj što je šesti gem Srbin osvojio na servis protivnika i tako dobio priliku da sigurnim servisima drži vodjstvo i povećava pritisak na Amerikanca, koji je imao bučniju podršku pred svojim navijačima.

Skoro da je tako i bilo. Djoković je dva puta uzimao servis Fišu, vodio i sa 4:2 u trenucima kada je imao svoj servis, ali je borba u izuzetno neizvesnom setu dovela rezultat do 5:5.

Tada, medjutim, Fiš pravi brejk, a potom gotovo crtanjem po terenu na svoj servis osvaja set i uvodi finale u dramatičnu "majstoricu". Ujedno, Amerikanac je postao prvi teniser koji je ove godine u Indijan Velsu osvojio set protiv Djokovića.

A, u "majstorici". 18.000 ljudi gledalo je dominaciju jednog igrača, iako je počelo sa 0:40 na servis Djokovića. Tada je Srbin vezao tri asa za 40:40, jedan servis-viner i potom siguran poen za 1:0 u gemovima.

Ispostavilo se, bio je to samo početak kraja Mardija Fiša i njegovih iznenadjenja na turniru. Fiš (Riba) upleo se u mrežu našeg tenisera iz koje, ovog puta, nije uspeo da se "iskoprca".

Ubrzo je bilo 3:0 za Beogradjanina, 4:1, 5:2 i - 6:3! Kraj, posle dva sata i pet minuta igre...

Federer će ponedeljak ujutru dočekati sa 6.550 poena, dok je Nadal porazom u polufinalu turnira na kojem je branio titulu pao na 5.705 poena. Najvažnije, Djoković je osvajanjem Indijan Velsa gde je 2007. godine poražen od Nadala u finalu došao do cifre od 5.280.

Ipak, teško je očekivati da će Srbin preteći Španca do kraja marta, jer Djoković na sledećem Mastersu u nizu, u Majamiju, brani titulu, samim tim i 500 ATP poena.

Najbolji teniseri sveta dobiće novu priliku da pobede Djokovića u Majamiju, na Floridi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC