• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton kod kuće na "polu", Erikson u bolnici

Autor mondo.rs

Britanski vozač Luis Hamilton zabeležio 55. "pol" poziciju u karijeri. Vozač Zaubera Markus Erikson završio u bolnici.

Luis Hamilton je u odličnoj formi!

Nakon slabijeg početka sezone, kada je dominirao njegov klupski kolega Niko Rozberg, Luis Hamilton je sada u "naletu", pa je u kvalifikacijama za VN Velike Britanije bio najbrži i po 55. put u karijeri "predvodiće" kolonu bolida Formule 1.

On je stazu "Silverston" prešao za 1 minut i 29,287 sekundi, što je bilo dovoljno za prvo mesto, dok je iza sebe ostavio "saigrača" iz Mercedesa Nika Rozberga koji je bio nešto sporiji. Njihov duel na prethodnoj trci u Austriji obeležio je incident u poslednjem krugu, a nadamo se da do toga neće doći na trci u nedelju, a obojica su bili nasmejani u Velikoj Britaniji.

Treće najbolje vreme imao je Maks Verstapen, dok će sa četvrte pozicije krenuti još jedan bolid Red Bula - Danijel Rikardo. Slede dva Ferarija - Raikonen i Fetel, a potom Botas (Vilijams), Hilkenberg (Fors Indija), Sajnc (Toro Roso ) i Fernando Alonso (Meklaren).

Twitter Embed Code

Incident se desio pre kvalifikacija.

Vozač Zaubera Markus Erikson doživeo je težak udesn u toku trećeg treninga za VN Velike Britanije. On je poslat u bolnicu nakon incidenta kada je izgubio kontrolu nad vozilom i potom pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu.

Erikson udes
Izvor: YouTube

Luis Hamilton bi mogao da veže "het-trik", a obezbedi četvrtu pobedu, na Silverstonu pošto je na prethodne dve trke trijumfovao, dok je Niko Rozberg jedinu pobedu zabeležio 2013. godine. 

Nemac je trenutno vodeći u plasmanu sa 153 boda, dok Hamilton ima 142. Slede Fetel i Raikonen sa 96, Rikardo sa 88, Verstapen 72...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC