• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digla se prašina na Tašu, čekaju se publika i Endi

Autor mondo.rs

Pogledajte kako izgleda Tašmajdan sada, kada je postavljena šljaka za tenis. Naš tim, veoma oslabljen, čeka informacije iz Britanije.

Deset godina nakon što je u to vreme malo poznati tinejdžer Novak Đoković doneo Srbiji dve pobede u Škotskoj i izborio trijumf nad Velikom Britanijom, vreme je za revanš.

Bez Đokovića, doduše.

Ali, prema poslednjim vestima, i bez Endija Mareja, koji je takođe nastupio u Glazgovu i bio poražen u meču sa kasnije velikim rivalom i dobrim prijateljem.

Od petka do nedelje na sveže postavljenoj šljaci na beogradskom Stadionu "Tašmajdan" biće odigran četvrtfinalni meč Svetske grupe Dejvis kupa, između Srbije i aktuelnog šampiona, Velike Britanije.

Britanci, predvođeni novim vimbldonskim šampionom, Endijem Marejem, rešenim da okonča 79 godina dug "post" u Dejvis kupu, nisu poraženi u Svetskoj grupi od aprila 2014. godine i gostovanja Italiji u Napulju, takođe na šljaci.



Naredne godine, Britanija je vezala pobede nad Sjedinjenim Državama, Francuskom, Australijom i, konačno, Belgijom u finalu, posle čega je osvojena deseta "salatara", prva od 1936. godine. Inače, samo je Britanija učestvovala u svakom izdanju Dejvis kupa od 1900. godine, tako da do danas oni imaju 244 nastupa i skor 150-94.

Našoj rešrezentaciji beleže se samo rezultati od raspada SFRJ, odnosno kraja sankcija, dakle od 1995. godine, tako da imamo 1:0 u meču sa narednim protivnikom, čiji je selektor Leon Smit odredio sledeći tim: Endi Marej (2. na ATP listi), Kajl Edmund (68), Dan Evans (91), Džejmi Marej (1. u dublu na ATP listi).

Ukoliko Endi ne bude došao u Beograd, a Novak mu je u tome olakšao posao odlukom da se odmori i pripremi za Olimpijske igre (5. - 20. avgust), moći ćemo da kažem oda nema jasnog favorita, iako selektor Bogdan Obradović nije mogao da računa ni na Đokovića, ni na Viktora Troickog.

Đoković ima skor 29-7 u singlu, a Troicki 15-11, tako da je jasno u kojoj meri će naš tim biti oslabljen, nakon što se u januaru, u prvom kolu, sa njima dvojicom pošteno namučio protiv Kazahstana (pobeda od 3:2).

Obradoviću, selektoru koji ima titulu šampiona Dejvis kupa iz 2010. godine i nezaboravnog finala sa Francuzima u "Areni", odazvali su se: Dušan Lajović (82), Filip Krajnović (108), Janko Tipsarević (411) i Nenad Zimonjić (26. u dublu na ATP listi).

Iskustvo Tipsarevića, koji ima skor 33-15 u singlu u Dejvis kupu, ali i tešku povredu i operaciju iza sebe, kao i 40-godišnjeg Zimonjića, koji je u dublu zabeležio 28-17, trebalo bi da pomogne Lajoviću i Krajinoviću, koji bi se u Marejevom odsustvu sastali sa nešto bolje plasiranim, ali nikako nepobedivim rivalima, Edmundom i Evansom.

U petak i subotu igraće se od 16 časova, u nedelju od 15, a prema prvim prognozama predviđa se nešto svežije vreme u odnosu na aktuelnih 30+ u Beogradu.

Prva konferencija za medije biće održana u sredu, u medija centru na Tašmajdanu, a u četvrtak je žreb, kada će postati jasno da li će Marej zaista izostati ili je to sve stvar taktike.

Srećno, "orlovi"!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC