• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Janko prvi kreće

Autor mondo.rs

Obavljen žreb za meč četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije na Tašmajdanu. Gosti sa Marejom na klupi prednost daju domaćinu, Obradović kaže da nema favorita

Srbija i Velika Britanija u petak će započeti četvrtfinalni duel Svetske grupe Dejvis kupa u Beogradu bez najboljih igrača, Novaka Đokovića i Endija Mareja. Drugi reket sveta biće uz Btitance na Tašu, ali neće nastupati.

Žrebom je određeno da će duel na Tašu na šljaci otvoriti povratnik u reprezentaciju posle duge pauze Janko Tipsarević i Kajl Edmund, a da će posle njih u petak u drugom singlu snage odmeriti Dušan Lajović i Džejms Vord.

U subotu će u igri parova igrati Tipsarević i Nenad Zimonjić protiv Doma Inglota i Džejmija Mareja.

U nedelju u preostala dva singla sastaće se Lajović i Edmund, pa Tipsarević i Vord.

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da ga raduje što Endi Marej neće igrati, ali da i pored toga nema favorita u duelu na Tašu.

"Čini me srećnim što ne igra Marej, ali nema favorita jer je Dejvis kup nepredvidivo takmičenje. Borićemo se, biće dugih razmena i verujem u svoj tim", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakao da i pored odstustva prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, ima dobar i uigran tim na raspolaganju.

"Sva četvorica tenisera su često igrali u Dejvis kupu. Pretoplo je, a podloga je drugačija nego ona na Rolan Garosu", poručio je selektor Srbije.

Posle dugo vremena u reprezentaciju se vraća i opravljeni Janko Tipsarević koji se prvog dana sasataje sa Kajlom Edmundom.

"Dugo nisam igrao Dejvis kup i pokušaću da nadoknadim propušteno. Zadovoljan sam žrebom, prvi izlazim na teren, što je dobro zbog dubla i spreman sam za sva tri meča. Više od 16 godina sam član reprezentacije i sa velikim nestrpljenjem čekam duel".

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić složio se u oceni sa selektorom da oba tima imaju podjednake šanse za pobedu.

"Britanci su finale dobili baš na šljaci. Sada ne igraju Marej i Đoković i mislim da smo izjednačeni. Britanija ima dobar tim. Edmund i Vord su prethodniih godina imali solidne partije, a sada se od njih očekuje pobeda. Ovo je dobra prilika i za Lajovića", poručio je Zimonjić, uz konstataciju da su Britanci favoriti u dublu.

Na drugoj strani selektor Velike Britanije Leon Smit blagu prednost daje domaćinu.

"U istom smo položaju jer ne igraju najbolji igrači oba tima. Možda smo na papiru izjednačeni, ali domaći tim ima prednost zbog izbora podloge i igra pred svojim navijačima. Ipak, iskusni smo i verujem da će biti neizvestan meč", rekao je Smit.

On je dodao da će Endi Marej doći u Beograd i pružiti podršku ekipi, iako neće biti u sastavu.

"Endi je imao veliku želju da bude uz ekipu i srećni smo što će biti sa nama u Beogradu. Biće nam od velike pomoći", istakao je Smit i dodao da ne smatra da bi vrućina mogla da bude problem, jer su njegovi izabranici navikli da velike temperature.

Selektor Britanaca rekao je da veoma ceni Janka Tipsarevića.

"On je veoma dobar igrač. Poslednjih godinu dana imao je povrede, ali se vratio. Gledao sam ga Rolan Garosu protiv Miloša Raonića. Trebalo je da uzme treći set. Mislim da je pravi takmičarski igrač. Biće veoma teško igrati protiv njega", poručio je Smit.

Kajl Edmund koji će biti prvi reket Britanije u Beogradu, rekao je da je spreman da preuzme odgovornost.

"Pružiću maksimum, kao i ceo tim. Još jedan važan meč je pred nama i nije mi važno kada i u koje vreme igramo. Znam da su vremenski uslovi teški, ali moramo da se adaptiramo", rekao je Edmund.

Duel Srbije i Velike Britanije počinje u petak u 16 sati, kada će na teren na Tašu izaći Tipsarević i Edmund.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC