• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Nije bilo zabavno

Autor mondo.rs

"Samo želim da nekako dobijemo ovako polovni, na štakama i infuzijama, samo da prođemo", ne predaje se srpski teniser uprkos porazu u prvom meču protiv Britanaca.

 Tipsarević poslije poraza u Dejvis kupu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Janko Tipsarević i selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović ocenili su da su uslovi za igru u petak protiv Velike Britanije bili izuzetno teški i da su išli na ruku gostujućim teniserima, koji su pobedom Kajla Edmunda stekli prednost.

"Nije bilo zabavno. Bio sam nadigran, ne baš od samog početka, ali od sredine drugog seta on je bio mnogo bolji rival. Na sve to treba dodati da sam prethodnih dana imao temperaturu, a i imao sam i problema sa skočnim zglobom koji je bio otečen od nege alergije", rekao je Tipsarević novinarima posle meča.

Naš teniser je izgubio u tri seta (3:6, 4:6, 0:6), a meč su obeležila dva prekida zbog kiše.


"Teren je bio dobar na početku, ali kako je meč odmicao, tako je postajao gori. Loptice su bile teške... Možda sam napravio grešku što sam nastavio treći set, jer nas je sudija pitao da li hoćemo da igramo, a ja sam pristao. Uslovi su bili na njegovoj strani, voli kada igra ovako, kada može da udara iz sve snage i kada je nemoguće izbaciti lopticu u aut", ocenio je naš teniser.

Tipsarević je rekao da veruje da će Srbija uspeti da preokrene rezultat protiv Britanaca i da će izboriti plasman u polufinale Dejvis kupa.

"Mislim da je Duci (Dušan Lajović) favorit protiv Vorda, a u dublu uloga favorita pripada njima. Što se nedelje i singla tiče, duel Lajovića i Edmunda je otvoren, a što se mene i eventualnog petog meča tiče mislim da ukoliko budem bio normalan, ne bi trebalo da izgubim od Vorda, iako pored bolesti i energije svašta može da se desi. Samo želim da nekako dobijemo ovako polovni, na štakama i infuzijama, samo da prođemo", kazao je Tipsaervić.

Na pitanje britanskih novinara zašto je Tipsarević igrao, iako nije bio spreman, selektor Obradović kazao je da nije očekivao ovakve uslove.

"Igrao je jer sam ja tako odlučio. Meč je bio nepredvidiv, nismo očekivali ovakve uslove, ideja je bila da bude šljaka, da loptica odskače više kao kada smo trenirali, možda smo napravili tehničku grešku u tome što nismo prekinuli meč posle drugog seta. Uslovi su bili idealni za njih. Posle pet dana na suncu, gde smo čak i pocrneli je došlo ovakvo vreme, kao da smo na Aljasci, ali moramo da se izborimo sa tim", kazao je Obradović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC