• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atomska odbojka i - SRBIJA OPET U FINALU!

Autor mondo.rs

Srbija posle maratonskog duela sa Italijom ponovo u finalu Svetske lige!

 Svjetska Liga: Srbija u finalu! Izvor: MN PRESS

Svaka čast momci!

Fantastičnu partiju prikazali su obojkaški reprezentativci Srbije protiv Italije u Krakovu i posle izuzetno uzbudljivog meča izborili plasman u finale - 3:2 (23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:10).

Biće to šesti put da se "orlovi" bore za zlato u svom 19. učešću u Svetskoj ligi. Nadamo se i prvom trijumfu! Jedinom koji nedostaje muškoj odbojkaškoj reprezentaciji.

Prošle godine poraženi smo od Francuske, koja bi i ovaj put mogla da bude rival u meču za trofej, pošto se u drugom polufinalu "trikolori" sastaju sa Brazilom.

Duel sa Italijom nije dobro počeo po naš tim, pošto smo posle uvodnih 4:0 imali i 20:16, ali su Italijani uspeli da preokrenu i povedu 1:0 u setovima (25:23). Drugi i treći set rešeni su u neizvesnim završnicama, posebno treći, u kojem je Srbija vodila 22:17, pa Italijani preokrenuli na 23:22. Srećom, oba seta pripala su izabranicima Nikole Grbića.

Čini se da je ta napetost dodatno iscrpela naše igrače (za razliku od njih, Italijani nisu igrali u petak), što se videlo u četvrtom setu, u kojem su "azuri" prvi put ostvarili nešto veću prednost.

Odlučujući peti set počeo je ujednačenom igrom, uz najviše dva poena razlike, ali onda su se naši momci "odlepili" na četiri poena prednosti i iskoristili drugu od četiri meč lopte.

Posle mnogo napetosti, uzbuđenja, neizvesnosti, velike borbe, ali i sudijskih grešaka, Srbija se, ipak, našla u finalu! Potpuno zasluženo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC