• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković skinuo "rđu"

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta pobedom počeo nastup na Rodžers kupu u Torontu, ali Žil Miler nije bio lak protivnik.

Novak Đoković je u osmini finala Rodžers kupa u Torontu, nakon pobede nad Žilom Milerom u dva neizvesna seta - 7:5, 7:6 (7:3)!

Prvoplasirani na ATP listi tako je slavio i treću pobedu iz tri odmeravanja snaga sa trenutno 37. reketom sveta, ali 33-godišnji Luksemburžanin bio je prilično "tvrd orah".

Posle 3:0 na Australijan openu i Rolan Garosu 2015, Novak je ponovo slavio bez izgubljenog seta. Međutim, Miler mu je pružio do sada najjači otpor, što svakako ima veze sa činjenicom da je srpski as odigrao prvi zvanični meč posle 27 dana i senzacionalne eliminacije od Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona.

Sledeća prepreka Đokoviću biće još izrazitiji veteran, Čeh Radek Štepanek (37), sa kojim ima međusobni skor 11:1, uz jedini poraz "star" više od 10 godina, na turniru u Roterdamu.



Novak je protiv Milera poveo 1:0 u setovima iskoristivši jedinu brejk loptu na obe strane i to tek u jedanaestom gemu.

Do rezultata 5:5 su obojica lako osvajala gemove na svoj servis, što najbolje ilustruje podatak da je samo u jednom gemu, kada je Miler stekao prednost od 5:4, bilo 40:40.

Đoković je svoju šansu obezbedio karakterističnom požrtvovanošću i odličnom igrom u odbrani, ali i zahvaljujući nedovoljno dobrom smeču Milera, koji je propustio "zicer" da ode na 5:5 i 40:30. Umesto toga, Novak je preciznom bekhend paralelom poveo 30:40, pa u sledećem poenu lepim "pasing šotom", opet iz bekhenda, osvojio prelomni gem.

Drugi set bio je znatno dinamičniji.

Kuriozitet je da je Nole dva puta sticao brejk prednosti (2:1, 5:4) i u oba slučaja odmah gubio gem na svoj servis, drugi put u situaciji kada je servirao za meč.

Miler je tada odigrao fantastičan retern za 15:30, na šta je Novak reagovao na najgori mogući način - dvostrukom servis greškom.

Iako je bilo očigledno da je daleko od prave takmičarske forme, Đoković je u "taj brejku" pokazao klasu i stavio tačku na meč dug sat i 44 minuta. Miler je prvi napravio "mini brejk", imao obećavajuće vođstvo od 3:1, ali nije izdržao pritisak.

Novak je serijom od 6:0 napravio preokret i uradio ono što su, objektivno, svi od njega očekivali...

Najbolji teniser sveta u Toronto je doputovao sa skorom 46-4 u 2016. godini i šest titula na 10 turnira.

Ostvario je četiri trijumfa na prvih pet turnira (Doha, Australijan open, Indijan Vels, Majami), uz povlačenje iz Dubaija zbog povrede oka. Potom je ispao u prvom kolu Monte Karla, osvojio Madrid, izgubio finale Rima i osvojio Rolan Garos.

Tačku na prvi deo sezone stavio je pomenutim porazom od Kverija (1:3) na londonskoj travi.

Na Rodžers kupu, koji se naizmenično održava u Montrealu i Torontu, bio je najbolji 2007, 2011. i 2012, a jedini poraz u finalu doživeo je prošle godine, od Endija Mareja.

Kao što je poznato, iz Kanade mu jednog od narednih dana - nadamo se, ne pre ponedeljka - predstoji selidba u Rio de Žaneiro, gde je narednog petka svečano otvaranje Olimpijskih igara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC