• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zorana Arunović: Samo da uđem u finale...

Autor mondo.rs

Srpska reprezentativka u streljaštvu očekuje paklenu konkurenciju u Riju i tvrdi da će pobediti onaj ko se najbolje izbori sa stresom. Očekuje da neće samo strelci obradovati Srbiju u Brazilu

 Zorana Arunović očekivanja pred Olimpijske igre Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Srpska streljačka reprezentacija završila je u subotu pripreme u francuskom mestu Krej, a večeras polazi u Rio.

Zorana Arunović jedna je od uzdanica srpskog tima na Olimpijskim igrama. Ona je u Londonu pre četiri godine izborila dva finala - malokalibarskim pištoljem osvojila je četvrto mesto, a vazdušnim pištoljem sedmo.

Tada se za ukupan rezultat računao i zbir iz kvalifikacija, ali 2013. su promenjena pravila i sada u finalu svi kreću od nule. Ovo će biti prve igre na kome će se ta pravila primenjivati,

"Bila bih prezadovoljna ulaskom u finale u Riju. Sa novim sistemom bukvalno je sve moguće. Bitno je samo ući među osam najboljih. U finalu, smatram, odlučuje 50 odsto sreće i 50 odsto znanja i veštine. Nadam se da ću doći do finala, koja meni dobro idu, a potom da će, zahvaljujući nekoj mojoj mentalnoj snazi, na kraju sve biti u redu", rekla je Arunovićeva pred polazak u Rio.

Ona je dodala da će konkurencija biti veoma jaka.

"Streljaštvo je sport u kome na Olimpijskim igrama, mogu da garantujem, za zlato konkurišu skoro svi učesnici, izuzev onih koji su došli sa 'vajld kartom'. Ne pobeđuje onaj ko je najspremniji, već onaj ko se najbolje izbori sa stresom. Najuspešniji će biti strelci koji uspeju da ponove sve ono što rade svakog dana".

Arunovićeva je na Igrama bila najuspešnija malokalibarskim pištoljem, ali je u karijeri najviše uspeha imala vazdušnim. U toj disciplini je 2010. postala svetska prvakinja.

Prošle godine je pobedila na Evropskim igarama u Bakuu i u finalu Svetskog kupa. U 2016. je ušla sa prvog mesta svetske rang liste, a trenutno je 14. na svetskoj, a druga na evropskoj listi. Na EP vazdušnim oružjem, održanom u februaru u Đeru osvojila je bronzu.

"Vazdušni pištolj je i u ovom trenutku moja bolja disciplina. Sa malim kalibrom se u poslednje vreme malo mučim. Radujem se takmičenju vazdušnim oružjem, koje je na programu drugog dana Igara. Ako u njemu budem dobra i malim kalibrom, dva dana kasnije, bih mogla da ostvarim kvalitetan rezultat".

Dodala je da joj forma u poslednjih nekoliko nedelja nije bila na zadovoljavajućem nivou, ali je istakla da je to normalno i da je završne pripreme iskoristila da stvari stavi na svoje mesto.

"Vrhunac forme treba da dostignemo kad je i najvažnije, na Olimpijskim igrama. Smatram da će mi iskustvo sa mojih prvih Igara mnogo značiti. U Londonu sam bila vrlo ozbiljna, fokusirana samo na takmičenje. Verujem da ću taj pristup zadržati i unaprediti. Idemo samo jako, samo hrabro. Nadam se velikim uspesima ne samo strelaca već celog srpskog olimpijskog tima", rekla je Arunovićeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC