• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko posustaje, Hamilton osvojio Nemačku

Autor mondo.rs

Hamilton ponovo pobedio i uvećao prednost u konkurenciji vozača.

Niko Rozberg je sezonu počeo sa četiri uzastopne pobede, ali Luis Hamilton je u neverovatnoj formi i slavio je i na šestoj od poslednjih sedam trka Formule 1.

Aktuelni šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je tako i četvrtu uzastopnu pobedu ove sezone, pošto je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Nemačke, voženu na Hokenhajmringu.

Ovo je 49. pobeda u karijeri za Hamiltona i sada je na samo dva trijumfa od Alana Prosta, dok je na prvoj poziciji, čini se, isuviše daleko Mihael Šumaher sa 91. pobedom u karijeri.

Ovim trijumfom on je povećao vođstvo na tabeli vozača i ima 19 bodova više u odnosu na timskog druga Nika Rozberga, koji je danas bio četvrti. Nemački vozač je startovao sa "pol" pozicije, ali je odmah na početku pogrešio i izgubio tri pozicije.

Rozberg je nešto kasnije i kažnjen sa pet sekundi, zato što je prilikom agresivnog preticanja, prema oceni organizatora, naterao Maksa Ferstapena da izleti sa staze, a do kraja trke nije uspeo da zadrži drugu poziciju na koju je tada izbio.

Hamiltonu se na podijumu priključio dvojac Red Bula Danijel Rikardo i Ferstapen. Posle Rozberga, na petom i šestom mestu, nalazi se duo Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen.

Bodove su osvojili još i Niko Hilkenberg iz Fors Indije, Valteri Botas iz Vilijamsa, kao i dvojac Meklarena Dženson Baton i Fernando Alonso.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC