• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija oslobodila taštu Bernija Eklstona

Autor mondo.rs

Tašta prvog čoveka Formule 1, koja je pre deset dana oteta u Brazilu, oslobođena je bez plaćanja bilo kakvog otkupa, saopštila je lokalna policija.

Šezdesetsedmogodišnja Apereside Šunk, majka Eklstonove supruge Fabijane Flosi, oteta je iz svog doma u Sao Paolu.

Za nju je tražen otkup od 36,7 miliona dolara, ali ništa nije plaćeno, izjavila je predstavnica policije u Sao Paolu Elizabeta Sato.

Ona je za BBC izjavila da je sprovedena velika policijska operacija da se oslobodi žrtva. Dva osumnjičena muškarca su uhapšena i niko nije povređen.

Aparecida Šunk držana je u jednoj kući u Kotiji, predgrađu Sao Paola u koju je policija upala i spasla je.

"Antiterorističko odeljenje civilne policije oslobodilo je u nedelju uveče taštu Bernija Eklstona, ona je živa i zdrava. Dva muškarca uhapšena su na mestu gde je držana u gradu Kotiji", navela je policija države Sao Paolo u kratkom saopštenju.

Brazilska televizija "TV Globo" prikazala je fotografije oslobođene žene kako stiže u policijsku stanicu u Sao Paulu uz pratnju policije. Ona se poljubila sa rođacima koji su je čekali ispred zgrade. U kratkoj izjavi pred policijom ona je pozvala drhtavim glasom lokalne delikvente da ne otimaju nikog u Sao Paolu jer će biti uhapšeni.

Portparol Eklstona u Londonu nije želeo da da bilo kakav komentar. On je želeo da dođe u Brazil da pomogne u potrazi i ponudio je uslugu privatne bezbednosne kompanije, ali mu je brazilska policija rekla da bi njegovo prisustvo bilo kontraproduktivno i savetovala njemu i njegovoj supruzi da ostanu u Britaniji.

Mediji tvrde da su otmičari bili u kontaktu sa porodicom, a nedeljnik "Veha" navodi da su tražili da im se u britanskim funtama isplati vrednost od 120 miliona reala (36 miliona dolara).

Dnevnik "Estado de Sao Paolo" potvrdio je da nije plaćen nikakav otkup.

Otmice radi dobijanja otkupa bile su česte krajem devedestih i početkom 2000. godina u Brazilu, ali ih je manje otkad su formirana specijalna policijska odelenja za borbu protiv takvih kriminalnih dela.

Mnogi ljudi koji su otimani bili su rođaci fudbalera, kao što je majka Robinja koja je oteta 2004. i držana 41 dan u predgrađu Sao Paola. Ona je, navodno, oslobođenja posle isplaćenog otkupa od 200.000 dolara, iako advokati fudbalera to nikad nisu potvrdili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC