• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako će izgledati Srbi na otvaranju, podijumu...

Autor mondo.rs

Šta su od opreme dobili srpski sportisti? U čemu će biti na ceremoniji otvaranja? Kada se šta nosi? Kad moraju svi da budu obučeni isto? U čemu će primati medalje?

Svidela nam se oprema koju su srpski sportisti dobili za slobodno vreme, putovanja, treninge, pa i ceremoniju svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Riju, u petak uveče, ali se nadamo da ćemo ih što je češće moguće gledati u – kombinaciji sašivenoj za ceremoniju dodele medalja!

Srpski sportisti izgledaće zaista lepo u opremi koju je za Igre u Brazilu sašila poljska kompanija "OTCF", čiji se brend "4F" probija na evropsko tržište.

Svaki srpski predstavnik na najvećoj sportskoj manifestaciji, ne računajući samo sportiste, već i trenere, doktore, fizioterapeute, članove stručnih štabova, itd, dobio je torbu sa 30 artikala u kojoj se nalaze patike, majice, šortsevi, trenerke, kao i svečana kombinacija za gala otvaranje koje će početi u petak u 20 časova po lokalnom, a zapravo u subotu u 1 čas po našem vremenu.

Podsećamo, veliku čast da nosi zastavu Srbije prilikom ulaska srpskih sportista na atletsku stazu kultne "Marakane" imaće srebrna iz Londona 2012, naša strelkinja Ivana Maksimović-Anđušić.

Ipak, daleko od toga da će 103 predstavnika Srbije u 14 sportova moći slobodno da biraju kada će šta nositi od onoga što im je spakovano u putnu torbu, naprotiv...

Na sastanku pred put u Rio, koji "kasni" za Beogradom pet sati po letnjem merenju vremena, sportistima iz Srbije objašnjeno je kada se šta od opreme nosi i šta sa čime uparuje, tako da će naš tim izgledati unificirano i u restoranu, i u Olimpijskom selu, i na treninzima, i na borilištima, uprkos tome što određeni savezi nisu bili u obavezi da potpišu ugovor sa kompanijom "4F", pa će tako košarkaši i košarkašice nastupati u dresovima kompanije "Peak", Novak Đoković igraće u opremi svog sponzora "UniQlo", itd.

No, van borilišta – svi će izgledati identično, bilo da se radi o odlasku na trening ili slobodnom vremenu...

Pored Srbije, u "4F" opremi nastupaće i sportisti iz Poljske i Letonije.

OKS ovog puta ništa nije prepuštao slučaju, pa je tako mnogo energije i vremena uloženo na unificiranje dresova boja i ostalih sitnica, kako bi uprkos različitim proizvođačima opreme srpski sportisti bili u prepoznatljivim nijansama boja. Svi savezi koji su imali pojedinačne sponzorske ugovore sa proizvođačima opreme morali su da dostave skice, rešenja i ostale podatke o opremi, a nacionalni Olimpijski komitet odobrio je najveći deo onoga što je predloženo.

Pogledajte šta su sve od opreme dobili srpski sportisti...



Kao što smo mogli da vidimo na seriji ispraćaja naših na Aerodromu "Nikola Tesla", kada je toplo, momci su u plavim bermudama i belim majicama, devojke u crvenim bermudama i belim majicama, a ponuđena je i kombinacija plavo-crveno, koju su iskoristili košarkaši.

Kompletan naš tim izgledaće isto 4. avgusta u 11.30 po lokalnom vremenu kada u Selu bude svečano podignuta srpska trobojka, a na pobednička postolja izlaziće se uvek i isključivo u trenerkama, koje zaista izgledaju lepo i moderno.

Nacionalni savezi preuzeli su na sebe obavezu da njihovi tim lideri odrede, shodno prilici, temperaturi i dobu dana, koju će opremu sportisti nositi u toku dana, tako da će Raduljica i Jokić, sestre Dabović i Moldovan, Štefanek i Fris, Beđik i Vasić, Arunović i Maksimović-Anđušić, Kolašinac i Dudaš, Španović i Terzić uvek biti odeveni u iste nijanse – na doručku, kafi, šetnji, treningu, odlasku na utakmicu i povratku sa iste, itd.

Srećno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC