• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal IGRA u Riju

Autor mondo.rs

Španac, iako nije u najboljoj formi, potvrdio da će nastupati na Olimpijskim igrama - i to u tri kategorije. Posle propuštenog turnira u Londonu, u Riju spreman da rizikuje

Rafael Nadal zadao je mnogo briga Špancima, ali i pravim ljubiteljima tenisa, kada je pre nekoliko dana izjavio da nije siguran da li će moći da nastupa na Olimpijskim igrama.

Posle nekoliko odrađenih treninga, ali i novog pregleda skenerom, doneo je odluku da igra olimpijskom turniru.

"Nakon konsultacija sa svojim timom odlučio sam da nastupam u singlu, dublu i miksu. Treninzi koje sam odradio u Riju prošli su manje-više dobro, situacija nije idealna, ali je najvažnije da su rezultati skenera u redu", rekao je Nadal.

Španac je zbog problema sa zglobom propustio Rolan Garos i Vimbldon i poslednja dva meseca veoma malo je trenirao.

On je spreman da rizikuje u Riju, budući da zbog problema sa kolenom, nije bio u prilici da se takmiči ni 2012. na Igrama u Londonu.

Rafael Nadal će osim u pojedinačnoj konkurenciji igrati dubl sa Markom Lopezom, kao i miks sa šampionkom Rolan Garosa Garbinje Muguruzom.

Peti igrač sveta, koji ima zlatnu olimpijsku medalju iz Pekinga 2008, pre zvaničnog nastupa na olimpijskom turniru, na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u petak uveče nosiće zastavu Španije.

To znači da će Novak Đoković, uz Endija Mareja imati još jednog konkurenta u borbi za najsjajnije odličje, budući da je već nekoliko igrača iz svetskog vrha odustalo od nastupa u Riju. Rodžer Federer i Sten Vavrinka otkazali su nastup iz zdravstvenih razloga, dok su Miloš Raonić i Tomaš Berdih odustali zbog straha od zika virusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC