• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Odluka je na samim sportistima

Autor mondo.rs

Ministar sporta pojasnio je izjavu o napuštanju pobedničkog postolja na OI u Rio de Žaneiru. Apel za podršku sportistima uprkos nekim slabijim rezultatima prvog dana.

 Vanja DUovičić: Sportisti imaju svoj stav o Kosovu Izvor: MN PRESS

Preporuka vlade i svih saveza srpskim sportistima na OI je da napuste pobedničko postolje, ako se na njemu nađu zajedno sa nekim sportistom sa Kosova, ali je konačna odluka na samim takmičarima, izjavio je ministar sporta Vanja Udovičić.

On je na TV Pink rekao da ne podržava odluku
Međunarodnog olimpijskog komiteta, kojom je otcepljenoj srpskoj pokrajini omogućeno učešće na Igrama.

"
Ako naš sportista napusti postolje, biće zašto je napustio postolje, što je vlada svim sportskim organizacijama i savezima dala kao preporuku i to je jedinstven stav. Ako ostane, da li to znači da on priznaje nezavisnost takozvane države Kosovo? Toliko je kompleksno pitanje. To je samo preporuka, ostavljamo sportisti da odluči. Iskreno, ja ne znam", rekao je Udovičić.

On kaže da, kao sportista, ni sam ne zna da li bi ugrozio nešto što je radio četiri godine (odbijanjem da se takmiči sa nekim - prim.aut), ali i da ne možemo da priznamo Kosovo kroz sportske rezulatate.

"Ne možemo da slušamo himnu i gledamo zastavu. Mi smo kao odgovorna vlada dali preporuku kako naš sportista treba da se ponaša u toj situaciji, ali smo rekli - ajmo prvo da se sportista takmiči, jer ne želimo da ugrozimo našeg sportistu na putu ka medalji".

Udovičić je dodao da je Kosovo na OI realnost od koje ne možemo da pobegnemo, ali da je takvom odlukom MOK razočaran, jer ona pokazuje da politika ipak postoji u sportu.

Komentarišući rezultate naših sportista prvog dana OI,
koji uvek "nosi najveći pritisak", ministar je rekao da oni i ohrabruju, pogotovo što su kolektivni sportovi počeli dobro.

"Mislim da ne treba da gledamo situaciju kao da naši sportisti neće napraviti rezultat,
jer se tako stvara atmosfera koja ih opterećuje. Uvek neko podbaci, ali neko i iznenadi. Hajde da budemo jedinstveni u želji da napravimo odlučan rezulatat, koji svi želimo".

Kada je reč o nagradama, ministar sporta je podsetio da
su nagrade povećane, pa se osvojeno zlato u pojedinačnim sportovima vrednuje 45.000 evra, dok je nagrada za trijumf u kolektivnim sportovima 40.000 evra po sportisti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC