• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ I ZA NOLETA!!!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta eliminisan već u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Novaka Đokovića pobedio Huan Martin del Potro 7:6, 7:6.

Osvojio je Novak Đoković gotovo sve što je mogao u tenisu. Posle Rolan Garosa želeo je i trofej na Olimpijskim igrama, koji mu nedostaje.

Ali...

Turnir u Riju najbolji igrač sveta završio je već u prvom kolu!

Gubio je Nole velike mečeve, ali retko smo mogli da ga vidimo da sa plačući napušta teren. U Riju suze nije mogao da sakrije. Dok ga je publika sa Centralnog stadiona pratila ovacijama i aplauzom na putu ka svlačionici, Nole je jecao i rukama brisao suze. Ni u najgorim snovima nije mogao da zamisli da će već u prvom kolu završiti nastup u singlu.

Takmičenje nastavlja Huan Martin del Potro. Zasluženo! Bez ijedne mrlje. Argentinac je igrao perfektno, možda i najbolji tenis u životu, tako da je za dva sata i 29 minuta velike borbe stigao do 2:0, a oba seta je dobio u tajbrejku - 7:4 i 7:2.

Nije bilo brejkova, dok o odnosu snaga na terenu najbolje govori daleko veći broj vinera i manji broj neiznuđenih grešaka argentinskog tenisera, kao i podatak da najboljem igraču planete nije dozvolio nijednu brejk loptu, pa čak ni da ga ozbiljnije ugrozi. Ni Delpo nije oduzeo servis Đokoviću, a za to je imao šansu čak sedam puta.

Nažalost, odlučujuće gemove Del Potro je igrao savršeno i prilično rutinski ih završavao.

Po redu 15. duel dvojice tenisera okončan je četvrtom pobedom "gaučosa", koji je, zanimljivo, treći put dobio Đokovića braneći boje Argentine. Pobedio ga je u Londonu u borbi za bronzu, kao i godinu dana ranije i Kombank areni, gde je sa Argentinom nastupao u Dejvis kupu. Doduše, Đoković je tada predao meč zbog povrede.

Povreda je imao i Del Potro. Previše tokom karijere i upravo zbog poslednje je dugo pauzirao, tako da je tek 145. igrača na ATP listi. Po kvalitetu i načinu na koji igra, sigurno je, pripada samom svetskom vrhu.

U nedelju uveče bio je fenomenalan, sa gomilom preciznih i neverovatno snažnim forhendima, koje je u većini slučajeva Đoković samo pogledom mogao da isprati.

Publika na stadionu bila je naklonjena Novaku, davala mu je ogromnu podršku, snagu, ali i to nije bilo dovoljno da podigne nivo igre velikog šampiona. Nije mu bilo veče i tek na momente je uspevao da odigra u svom stilu. Međutim, kao po pravilu, Delpo je odmah odgovarao u istom stilu, na zadovoljstvo velikog broja Argentinaca.

Đoković je završio turnir i Srbija već posle prvog kola nema nijednog predstavnika u singlu, a imala ih je petoro (Viktora Troickog, Jelenu Janković - odustala zbog povrede, Anu Ivanović i Aleksandru Krunić). Novaku sada ostaje prilika da se u dublu sa Nenadom Zimonjićem domogne medalje, ali je pitanje da li će imati snage da se vrati posle ovog šokantnog poraza.

Šampione, glavu gore!



  UŽIVO:

Novak Đoković (1) - Huan Martin del Porto! Za drugo kolo i duel sa Žozeom Souzom iz Portugalije, koji se već plasirao u drugo kolo...

Del Potro je daleko od forme koja ga je krasila u prošlosti, ali i od 145. mesta na ATP listi na kojem se trenutno nalazi. Kvalitet i tenisko umeće 27-godišnjeg Argentinca su sigurno za deset najboljih na planeti.

Povrede i dugo odsustvo sa terena i te kako su ostavili traga. Ali, takvog asa nikada ne bi trebalo otpisivati.

Del Potro je na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu ostavio Novaka Đokovića bez medalje, pošto ga je pobedio u borbi za treće mesto. Najbolji igrač planete ima priliku za revanš i to već na startu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Dvojica tenisera su do sada u profesionalnim karijerama 14 puta odmerila snage. Prednost je ubedljivo na strani Novaka, koji ima 11 pobeda.

Zanimljivo da su  dva od tri Del Potrova trijumfa ostvarena upravo kada je branio boje Argentine, na već pomenutim Olimpijskim igrama i godinu dana ranije u Dejvis kupu. Doduše, Novak je tada predao meč u Beogradskoj areni zbog povrede.

Poslednji put je Del Potro pobedio Đokovića na Indijan Velsu 2013. godine. Nakon tog meča odigrali su još tri i Nole je u svim slavio, ali uvek posle maksimalnog broja setova.

Srpski teniser je već imao prilike da odigra meč na olimpijskom turniru u Riju, pošto je u paru sa Nenadom Zimonjićem izborio drugo kolo.


II SET

Tužno! Novak je završio singl na Olimpijskim igrama... U tajbrejku je bilo 7:2!

6:6 - Tajbrejk! Bez izgubljenog poena... Ajde Nole!

5:6
- I opet... Đoković do trećeg seta može samo preko tajbrejka, ali prethodno mora da dobije servis gem.

5:5
- Na razliku. Igra se još! Ali, kakav je poen imao Đoković kojim je završio gem. Ne-ve-ro-va-tno!

4:5 - Đoković će servirati za opstanak u meču i na olimpijskom turniru!

4:4
- Situacija nije nimalo idealna za Novaka. Dobio je gem, ali teško osvaja poene. Argentinac ima mnogo više vinera...

3:4
- Delpo "melje" Đokovića. Gem bez izgubljenog poena.

3:3 - I opet je bila prilika za Delpa. Teško, teško, teško...

- Inače, Velimir Stjepanović je bio sedmi u svojoj polufinalnoj grupi na 200 metara slobodno.

2:3
- Sve što je Novak uspeo je da uzme dva poena, ali je i ovaj gem delovao prilično siguran za Del Potra. Argentinac igra maestralno. Da li je ovo zaista duel 1. kola?

2:2 - Nole, vreme je! Za brejk, naravno...

1:2
- Argentinski teniser igra fantastično, na servisu je perfektan, tome u prilog ide i podatak da Đoković još nije imao brejk priliku. Nije ni u ovom gemu.

1:1 - Jedva, ali je 1:1. Imao je Argentinac dve brejk lopte, Nole je uzvratio dobrim servisima i dobijenim gemom. Brazilci su sve jače uz Noleta.

0:1
- Delpo nastavlja u istom ritmu, jako, snažno, precizno... Nole traži rešenje, ali ga ne vidi za sada.


I SET

- Đoković mora da osvoji naredna dva seta da bi ostao u igri za medalje na njegovim trećim Olimpijskim igrama. Sat i 11 minuta je trajao prvi set.

6:7 - Huan Martin del Potro je odigrao savršeno u tajbrejku i poveo 1:0 u setovima. Napravio je čak tri mini brejka, Nole dva za 7:4.

6:6 - Počinje tajbrejk!

6:5
- Nova prilika za Đokovića. Del Potro ponovo servira za opstanak u setu. Vreme je za brejk!

5:5
- Ništa novo kada servira Huan Martin.

5:4 - Uf... Puno muke i problema, ali savršenstvo u najtežim trenucima je ponovo došlo do izražaja u igri Novaka Đokovića. Spasao je još jednu brejk loptu i maestralnim poenima se izvukao.

4:4
- I Del Potro je imao siguran gem. Novo izjednačenje. Argentinci pevaju, a Brazilci zvižde. Samo je Delo imao tri brejk lopte u prvom gemu, posle toga nijedna više.

4:3 - Idemo dalje... Dosta siguran gem, otvoren prelepim poenom Đokovića.

3:3
- Delpo je najslabije servirao, ali ni Novak nije bio na vrhunskom nivou, pa posle šest odigranih gemova i dalje nema brejka. Biće ovo definitivno uzbudljiv i težak meč za obojicu. Prerano definitivno!

3:2 - Delovalo je da će Srbin sa "nulom" dobiti ovaj gem. Posle 40:0 Argentinac mu je prišao na 40:30, a onda je usledio poen za vođstvo. Treće od početka meča.

2:2
- Poveo je Đoković 0:30, ali je onda usledila sjajna serija servisa Argentinca i rezultat je opet izjednačen.

2:1
- Sada nema problema, ekspresno Đoković stiže do nove prednosti.

1:1
- Del Potro dobija gem. Novak je osvojio jedan poen. Šteta što dvojica tenisera igraju već u prvom kolu i što će neko od njih dvojice završiti takmičenje u singlu.

- Na stadionu je fudbalska atmosfera. Puno je Argentinaca, dok su Brazilci mahom opredeljeni za Đokovića, koji ima znojnicu u bojama brazilske zastave.

1:0 - Čak osam minuta je trajao prvi gem. "Delpo" je imao čak tri brejk lopte, ali se Nole izvukao. Srpski teniser deluje spremno, da ne bude zabune. Argentinac je igrao vrlo dobro. 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kuguars

Covjek je dosao u Rio da se slika,ne da igra...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC