• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kockasti" blizu četvrtfinala

Autor mondo.ba

Rukometaši Hrvatske slavili protiv Danske u 3. kolu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Šarićevom Kataru samo bod protiv Tunisa.

Hrvatski olimpijci briljiraju u Brazilu.

Poslije zlatne medalje Martina i Valenta Sinkovića u veslanju, te pobjede košarkaša nad domaćinom Brazilom 80:76, uspješan dan hrvatskih olimpijaca okončali su rukometaši.

"Kockasti" su u derbiju 3. kola grupe A savladali Dansku 27:24 (15:12) i tako došli korak bliže plasmanu među osam najboljih rukometnih selekcija u Rio de Žaneiru.

Domagoj Duvnjak sa osam pogodaka predvodio je Hrvate, a u poraženom sastavu Lase Svan postigao je gol više. Hrvatska naredni meč igra u subotu Francuske (16:30), protiv trenutno vodeće reprezentacije u grupi i ovaj susret mogao bi riješiti mnoga pitanja oko plasmana u četvrtfinale.

Tunis je osvojio prvi bod u Riju. Pomalo neočekivano Tunišani su izbjegli poraz od kvalitetnijeg sastava Katara i remizirali 25:25, a kako se odvijao meč, bili su i bliže pobjedi, s obzirom da su u nekoliko navrata imali četiri gola prednosti.

Dobojlija na golu Katara Danijel Šarić zabilježio je 10 uspješnih intervencija, dok je Rafael Kapote bio prvo ime susreta sa 12 golova. U redovima Tunisa Osama Buganmi postigao je osam pogodaka.

Nakon uvodnih poraza u prva dva kola, Poljaci su u duelu sa Egiptom ostvarili prvi trijumf i uključili se u borbu za četvrtfinale. Sve je bilo riješeno već poslije prvih 30 minuta, kada je rezultat glasio 16:10. U nastavku je Poljska dodatno povećala prednost, za konačnih 33:25.

Zanimljiva dva meča odigrana su u grupi "B" gdje je domaćin Brazil iznenadio do sada maksimalne Nijemce, pa je sjajna Slovenija, koju predvodi Veselin Vujović, stigla i do treće pobjede na prvenstvu protiv Švedske, kojoj je ovo treći poraz.

REZULTATI:
Tunis - Katar 25:25 (12:11)
Poljska - Egipat 33:25 (16:10)
Danska - Hrvatska 24:27 (12:15)
Brazil - Njemačka 33:30 (17:16)
Slovenija - Švedska 29:24 (14:13)
Francuska - Argentina 31:24 (17:12)

TABELA GRUPE A: Francuska 6, Danska 4, Hrvatska 4, Katar 3, Tunis 1, Argentina 0.

TABELA GRUPE B: Slovenija 6, Brazil 4, Njemačka 4, Poljska 2, Egipat 2, Švedska 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC