• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati videli i "sramotu" i "pametnu odluku"!

Autor mondo.rs

Nisu svi mediji u Hrvatskoj imali nultu toleranciju prema "biranju puta ka finalu". Neki su eksplicitno napisali da se radi o sramoti i bežanju od Srbije, a neki...

Od "sramote" o "kojoj će se pričati" do "možda dobre odluke".

Nisu svi mediji u Hrvatskoj zgroženi načinom na koji su zvanični olimpijski šampioni izgubili od autsajdera Francuske i nije mali broj novinara koji je primetio da je to urađeno kako bi se, konkretno, "izbegla Srbija".

Sve do finala!

Ipak, jedan broj reportera iz Rija nije imao nultu toleranciju prema "odabiru puta" ka finalu, pa su tako "Sportske novosti" postavile u naslovu i retoričko pitanje – "Sramota ili pametna odluka"?

"Sportnet" bio je najkonkretniji naslovom "Hrvatska izabrala sramotu i drugo mesto", tradicionalno oštar, ali pravičan bio je "Index" čiji naslov glasi "Poraz o kom će se pričati: Hrvatska izgubila od autsajdera da bi izbegla Srbiju", međutim "24 sata" primetile su sledeće: "Rasterećena Hrvatska izgubila od Francuske".

/u galeriji možete pogledati screenshotove naslovnica vodećih hrvatskih online portala/



Nisu sve kolege s one strane granice eksplicitno napale "barakude", koje su na poslednjem velikom takmičenju Francusku pobedile 20:5. Index, međutim, već u najavi "live" prenosa utakmice naveo je suštinu mogućeg poraza favorita, koji se i dogodio.

Prenosimo taj deo teksta...

"Međutim, sve je to ništa prema raspletu uoči zadnjeg kola po skupinama na vaterpolo turniru. Hrvatska, koja na ovom turniru, osim protiv Italije, nije briljirala na korak je do jedinice u grupi, jer Francuska ne bi trebala biti preveliki zalogaj za naše vaterpoliste, makar Tucak odmarao i pola momčadi.

Srbija će vjerojatno pobijediti Japan, a ako Mađarska pobijedi Brazil, što bi se trebalo dogoditi, onda su prvaci svijeta i Europe četvrti, što znači da u četvrtfinalu idu na broj 1 iz druge skupine, a to je Hrvatska.

Dakle, derbi svih derbija, vaterpolo klasik, već u četvrtfinalu. Osim, ako i Tucak ne bude kalkulirao, pa Francuzi naprave čudo. Vjerujemo da neće. Ako je ždrijeb takav, ako je tako moralo biti, onda neka. Hrvatska protiv Srbije, pa neka bolji pobijedi".

Pobediće bolji, ali tek u finalu, ako oba tima stignu do tamo, a više puta u sportu potvrdilo se da oni koji kalkulišu, biraju kada će pobediti, a kada izgubiti – što je potpuno suprotno postulatima olimpijzma i sportske etike – na kraju ne ostvare zacrtani cilj.

Jer, kad cilj počne da opravdava sredstvo, uglavnom postane nedostižan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC