• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković ponovo na Kanjasa i Nadala

Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu turnira u Majamiju, dok će se Janko Tipsarević sastati sa jednim od pobednika kvalifikacija.

 Đoković ponovo na Kanjasa i Nadala Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković imenovan je za trećeg nosioca turnira Masters serije u Majamiju i na putu do finala možda će se ponovo sastati sa Argentincem Giljermom Kanjasom i Špancem Rafaelom Nadalom, kao prošle nedelje u Indijan Velsu.

Treći reket sveta biće slobodan u prvom kolu, a žreb mu je za rivala u drugoj rundi odredio boljeg iz duela Argentinca Agustina Kaljerija i jednog od tenisera koji u glavni žreb dođu iz kvalifikacija.


Na sledećem koraku Đoković bi mogao da se sretne sa svojom starom mušterijom, Rusom Igorom Andrejevim, a onda najverovatnije slede Kanjas ili Čileanac Fernando Gonzales.

Ako pobedi sve njih, Novak će se naći u četvrtfinalu, a favorit da mu "izađe na crtu" u tom susretu je Francuz Rišar Gaske. Zatim bi na red trebalo da dođe Nadal, u čijem delu žreba su Nalbandijan, Blejk, Matje, Moja, Ljubičić, Nieminen, Stepanek...

Janko Tipsarević žreban je u suprotnu polovinu "kostura" i na startu će se suočiti sa jednim od kvalifikanata.

Trijumf u tom meču vodi ga ka španskom teniseru Fernandu Verdasku, kog je u tri neizvesna seta savladao na ovogodišnjem Australijan openu. Rezultat je tada bio 7:5, 7:6, 7:6.

Tipsarevića čekaju interesantni rivali i u narednim kolima, naravno, pod uslovom da izađe iz krize koja ga drma još od pomenutog turnira u Melburnu i herojskog poraza u susretu sa Rožeom Federerom.

Janko bi u trećem kolu mogao da se sastane sa najboljim iz polja u koje su žrebani Rusi Safin i Južnji, Francuz Klemon, Španac Almagro i konačno - Mardi Fiš, finalista Indijan Velsa i poraženi u okršaju sa Đokovićem.

Federer je prvi nosilac i već na startu ga očekuje neugodan duel sa Francuzom Gaelom Monfisom ili Amerikancem Džonom Ajznerom, odličnim serverom.

Nagradni fond turnira u Majamiju iznosi 3,77 miliona dolara, a titulu i 500 ATP poena brani Đoković, koji je u prošlogodišnjem finalu deklasirao Giljerma Kanjasa, dok je u četvrtfinalu prvi put u karijeri savladao Nadala.

Osvajaču će pripasti novčana nagrada u iznosu od 590.000 dolara.

Srbija bi pored Đokovića i Tipsarevića mogla da ima još dva predstavnika. To su Viktor Troicki i Dušan Vemić, koji u noći između ponedeljka i utorka startuju u kvalifikacijama.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC