• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionima Evrope bronza na OI

Autor mondo.ba

Rukometaši Njemačke trijumfom protiv Poljske 31:25 (17:13) osvojili su treće mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Rukometaši Njemačke opravdali su ulogu favorita protiv Poljaka u duelu za treće mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i slavili 31:25 (17:13).

Poljaci su samo u prvih 15-ak minuta imali egal, ali onda su aktuelni šampioni Evrope "dodali gas", stigli do prednosti od četiri gola, koju su sačuvali do pauze. Tokom drugih 30 minuta prednost je rasla do maksimalnih sedam golova razlike, pa su Nijemci bez problema priveli meč kraju i trijumfovali 31:25.

Tobijas Rajhman predvodio je pobjednički tim sa sedam pogodaka, dok je odličan nastup imao i golman Njemačke Andreas Volf, koji je sakupio 12 odbrana. Ni sjajna partija čuvara mreže Lemga Pjotr Visomirski na golu Poljske i 16 uspješnih intervencija nije bila dovoljna za bolji rezultat, jer su Poljaci zakazali u fazi napada.

Ovo je druga olimpijska medalja za njemačke rukometaše, a prvu su osvojili u Atini 2004. godine, kada su u finalu poraženi od Hrvatske 24:26. Takođe, Istočna Njemačka bila je zlatna 1980. godine u Moskvi, a četiri godine kasnije u Los Anđelesu Zapadna Njemačka stigla je do srebra.

Podsjetimo, na putu ka finalu Njemačkoj se ispriječila Francuska (28:29), dok su Poljaci identičnim rezultatom u polufinalu poraženi od Danske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC