• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton kreće poslednji

Autor mondo.rs

Svetski prvak u Formuli 1 krenuće sa poslednjeg mesta na trci za Veliku nagradu Belgije u nedelju zbog kazne nakon novih izmena na motoru.



Šanse Luisa Hamiltona, trostrukog svetskog prvaka u Formuli 1 (2008, 2014. i 2015. godine), da pobedi na trci za Veliku nagradu Belgije, značajno su umanjene posle kazne koja mu je izrečena.

Naime, zbog novih promena na motoru bolida Mercedesa, kažnjen je višestrukom kaznom, koja u praksi znači da će krenuti sa poslednjeg mesta na stazi u Belgiji.

Od starta šampionata, Hamilton je imao problema sa motorom, pa mu je tim konstantno "dorađivao" taj deo bolida. Međutim, prema pravilima, nije dozvoljena serija promena, a Mercedes je odlučio da urpkos tome svom vozaču pripremi što je moguće bolji automobil.

Hamilton, koji ima 19 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga u generalnom plasmanu vozača, svestan je da pred sobom ima vraški težak posao na stazi Spa Frankoršan.

Britanski vozač je pobedio u šest od poslednjih sedam trka, dok je Rozberg pobedio u prve četiri.

Ovo je Nemcu prilika da sustigne Britanca. Mada, Rozberg nikada do sada nije pobedio na ovoj stazi.

"To što se desilo ne znači da pritisak na menji manji. Naravno da bih voleo da pobedim, ali preda mnom je veliki izazov. Podsetio bih da sam na poslednjoj trci došao iza dva vozača Red Bula. A ni Luis (Hamilton) nije otpisan iz trke", kaže Rozberg.

U prošlogodišnjoj trci Hamilton je imao pol poziciju i pobedio, a Rozberg je zauzeo drugo mesto.

Menadžment Mercedesa nada se da će drugi deo sezone proteći bez tenzija, posle sudara dvojice njihovih vozača na trkama u Španiji i Austriji.  Nakon incidenta u Španiji Hamilton i Rozberg su se povukli iz trke, dok je posle sudara u poslednjem krugu u Austriji, Hamilton pobedio a Rozberg je pao na četvrto mesto.

Iako je saopštio da neće biti uvođenja timskih naredbi, što znači da vozači mogu da se trkaju jedan protiv drugog, Mercedes je Hamiltonu i Rozbergu jasno stavio do znanja da neće prihvatiti još jedan njihov sudar.   

Trka za Veliku nagradu Belgije biće vožena u nedelju od 14 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC