• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Izviđač pokazao zube Zagrebu

Autor mondo.ba

Rukometaši Izviđača upisali su i četvrti poraz u SEHA ligi iz isto toliko utakmica, ali su u utorak pružili žestok otpor favorizovanom PPD Zagrebu u Ljubuškom - 26:28 (15:17)

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šteta...

"Skauti" su nastavili crnu seriju u SEHA ligi, ali su žestoko pokazali zube favorizovanom prvaku Hrvatske!

IZVIĐAČ - PPD ZAGREB 26:28 (15:17)

Očekivano, gosti iz prestonice Hrvatske su od starta nametnuli žestok ritam i već poslije sedam minuta stekli osjetnijih četiri gola razlike (1:5), ali su se "skauti" brzo pribrali i uspjeli da smanje na gol zaostatka već u 11. minutu (5:6).

Ljubušaci su ostali na "minus jedan" (8:9) i do sredine prvog poluvremena, ali su izabranici Veselina Vujovića potom ubacili u višu brzinu, pojačali ionako snažnu odbranu, a "razbranio" se i Ivan Stevanović, pa je prednost narasla na "plus četiri" (8:12).

U narednih nekoliko minuta odlične utakmice pred dupke punom dvoranom u Ljubuškom, ekipa Zdenka Grbavca je serijom 3:0 ponovo stigla na samo gol zaostatka (11:12).

Do samog odlaska na odmor potom se igralo uglavnom "gol za gol", da bi u posljednjem minutu golman domaćina Ivan Ereš postigao pogodak od svog gola što je podiglo publiku na noge,
Zagrepčani su u finišu ipak uspjeli da odu na "plus dva" golom Stipe Mandalinića u samom finišu (15:17).

I u nastavku su Ljubušaci nastavili da pružaju žestok otpor favorizovanim gostima iz Zagreba, pa je u 40. minutu rezultat bio izjednačen poslije pogotka Marija Pavlaka - 19:19.

Vujovićev tim je uspio da održava vođstvo od nekoliko golova i poslije prvog izjednačenja na utakmici osim početnog, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa prednošću hrvatskog šampiona od "plus dva" - (22:24).

Ponovo su gosti stekli osjetnijih "plus četiri" u 52. minutu i činilo se da su "slomili" otpor šampiona Bosne i Hercegovine i zabilježili treću pobjedu ove sezone u SEHA ligi.

Ni tada se mladi tim Zdenka Grbavca nije predao već je uspio da smanji na samo "minus dva" na četiri minuta do kraja (24:26).

Ipak, nekoliko grešaka "skauta" u napadu i dva promašena sedmerca, uz iskustvo Zagrepčana u trenucima kad se "lomila" utakmica, kumovali su novom porazu hercegovačkih rukometaša koji su bili na korak od iznenađenja u Ljubuškom.

A bili su jako, jako blizu...

Stefan Vujić i Stipe Mandalinić sa po šest postignutih golova bili su nerješiva enigma za odbranu "skauta", dok je golman PPD Zagreba Ivan Stevanović sakupio čak 15 odbrana.

U ljubuškom taboru bolji od ostatka ekipe bili su Matej Hrstić sa šest i Josip Šarac sa golom manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC