• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Sudar divova, bodri i Čavić

Partizan i Mladost u sredu igraju prvi meč četvrtfinala Evrolige. Partizan poručuje: Idemo na pobedu, na Banjici sve spremno za spektakl.

 VATERPOLO: Sudar divova, bodri i Čavić Izvor: MONDO

Sudar divova na Banjici! Dva najtrofejnija evropska vaterpolo kluba, Partizan i zagrebačka Mladost u sredu uveče odigraće prvi od dva duela četvrtfionala Evrolige, a iz oba tabora poručuju da će ići na pobedu.

"Nismo kalkulanti pa da idemo na to da ovde pobedimo sa većom razlikom, a u Zagrebu da izgubimo sa manjom. To nije naša filozofija. Partizan ima moćan tim, a imaće još moćniji. Mnogo puta sam rekao i to ponavljam - Partizan može da pobedi bilo koju ekipu u bilom kom bazenu u Evropi! Verujem u svoje igrače i spremni smo na veliki napor. Nama je bitno da pobedimo u sredu, bez obzira na razliku", rekao je trener Partizana Dejan Udovičić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima Mladosti.

Kao otežavajuću okolnost po Partizan, Udovičić je naveo to što su Zagrepčani pre nedelju dana napravili smenu na mestu trenera. Došao je iskusni Ozren Bonačić, a Udovičić, pozivajući se na sopstveno iskustvo, kaže da uvek u takvim situacijama ekipa ima dodatni motiv. U ovom slučaju Mladost.

"Međutim, to za nas znači da izvučemo još veći maksimum. I kad smo saznali ime protivnika posle žreba rekao sam da je Mladost najteži rival, a sad je duplo jači jer ima novog trenera", rekao je Udovičić.

Shodno svojoj mladosti Stefan Mitrović poručuje da će Partizan ići na pobedu, što je ubedljiviju moguću, kako bi hladne glave i rasterećeno otišao na revanš u Zagreb. "U najtežim mogućim trenucima ove sezone igrali smo najbolje. Verujem da će tako biti i u sredu", dodao je.

Golman Branislav Mitrović, koji je sjajno branio protiv Barselonete, kaže da Partizan treba samo da razmišlja o svojoj igri. "Ne treba da jurimo rezultat, već da odigramo kako znamo", kaže Mitrović.

Ekipa Mladosti došla je u Beograd prilično samouverena, bar se tako može zaključiti iz izjava.

Trener Bonačić kaže da ga ova utakmica podseća na "mladost", kada su se dve ekipe borile za prestiž i titule u staroj Jugoslaviji. "Posle ove dve utakmice jedna velika evropska ekipa će ispasti. Pobediće onaj koji bude više skoncetrisan, borbeniji i disciplinovaniji. Nadam se da ćemo to biti mi", rekao je trener "žabaca".

Kapiten Zdeslav Vrdoljak rekao je da je smena trenera pozitivno uticala na ekipu. "Imali smo uspona i padova ove sezone. U poslednjih nedelju dana smo se 'skupili', dobro smo radili. Svesni smo snage Partizana, ali verujem da možemo da mu se suprotstavimo", kaže Vrdoljak.

Mladost je u poslednja dva meča izgubila u svom bazenu, najpre protiv Jadrana izHerceg Novog u Evroligi, a potom i protiv Šibenika u hrvatskom prvenstvu.

Vrdoljak priznaje da je Mladost bila loša u tim mečevima, ali i da te ekipe nisu bolje. "Dotakli smo dno. Logično je da sada krenemo gore", dodao je kapiten Mladosti.

Grobari, dođite ranije na Banjicu

Na Banjici najavljuju spektakl u sredu uveče. Očekuje se najmanje 3.000 gledalaca, čime će biti oboren rekord. Vaterpoliste Partizana bodriće i srpski plivač i član Plivačkog klubacrno-belih Milorad Čavić, evropski rekorder na 50 metara delfin.

Navijači sa kartama su zamoljeni da dođu ranije na Banjicu. Vrata bazena biće otvorena u 17.30, a utakmica počinje u 19 časova.

Na parkingu ispred bazena neće biti dozvoljeno parkiranje.

Za one koji nemaju karte nije sve izgubljeno. RTS će direktno prenositi utakmicu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC