• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od dve set lopte do eliminacije u 4 poena!

Autor mondo.rs

Janko je imao dve vezane set lopte za 1:1, ali je izgubio naredna četiri poena i završio takmičenje u Šangaju.

Jeste izlizana fraza kad se kaže da je "odlučivala jedna lopta", ali nekada je zaista tako.

Janko Tipsarević imao je dve vezane set lopte u taj-brejku drugog seta, priliku da uvede meč u treći set, ali je izgubio naredna četiri poena i doživeo poraz u 2. kolu Mastersa u Šangaju.

U prvom njihovom susretu na ATP turu, (9) Žo-Vilfred Conga bolje je igrao odlučujuće poene: 6:3, 7:6 (8:6).

Prvi "mini brejk" u taj-brejku drugog seta napravio je Tipsarević, za 4:6, posle čega je prvo servirao Conga i lako osvojio poen, a onda naš as, no i u tom poenu napravio je grešku na mreži i pomogao Francuzu da stigne do prve meč lopte, koji je deveti nosilac pretposlednjeg Mastersa u sezoni iskoristio još jednom nadigravši rivala na mreži.

Milioni...

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 7.665.640 dolara, od čega 1.043.375 pripada pobedniku, uz 1.000 ATP poena. Finalista će kući sa 511.600 dolara i 600 bodova...

Zapravo, poslednja tri poena 158. teniser sveta izgubio je volej udarcima...

Iako Srbin ima 32, a Francuz 31 godinu, ovo je bio njihov prvi međusobni susret, posle kojeg će se Conga sastati sa pobednikom meča (8) Marin Čilić – Andrej Zverev.

Ranije u utorak, (1) Novak Đoković u dva seta izbacio je Italijana Fabija Fonjinija.

Tipsarević, koji će posle povratka iz teške povrede imati "zaštićeni renkig" od 35. pozicije do kraja sezone, u prvom kolu deklasirao je Filipa Kolšrajbera rezultatom 6:2, 6:4, što je bio rezultat koji je najavio neizvestan meč sa Congom. I Francuz je bio ubedljiv na startu u Šangaju, još jednog nemačkog tenisera Florijana Majera "tukao je" 6:3, 6:2, mada treba reći i da je protiv sebe imao indisponiranog rivala.

U prvom setu danas, Conga je prvi imao brejk lopte (2) ali ih nije pretvorio u 2:0, međutim jedna mu je bila potrebna za vođstvo od 4:2, koje je potvrdio gemom bez izgubljenog poena za 5:2. Iskoristio je treću set loptu za prilično brzih 6:3 u setu u kom Janko nije stigao ni do "đusa" na servis protivnika.

Međutim, u drugom bilo je drugačije. Dve brejk šanse propustio je Francuz, pa tri Srbin, sve do rezultata 2:3, kada je Tipsarević konačno realizovao brejk i poveo 2:4, no ta prednost trajala mu je samo par minuta - Conga se ribrejkom vratio na 3:4, pri rezultatu 4:4 Francuz je imao još dve brejk lopte koje je Beograđanin hrabrom igrom "anulirao" i već tada se nazirao taj-brejk, u kojem je "Tipsa" jednostavno stao kada je bilo najvažnije.

Dugo je vrebao šansu na servis rivala i kada je dočekao, napravio je mini-brejk za 4:6 i potom od rezultata 5:6 do 8:6, nešto svojom voljom, nešto primoran kratkim udarcima Conge, morao na mrežu u koju se "upetljao" i na kraju ispao...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC