• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac m:tel na rukometnom prazniku u Sarajevu"

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac m:tel u šestom kolu gostuje sarajevskoj Bosni (20 h), dok će lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Vogošće na noge dobojskoj Slogi (19 h).

 Rukomet (PL BiH): Bosna - Borac m:tel, najava Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Derbi šestog kola prvenstva BiH igra se u petak u dvorani "Ramiz Salčin", gdje će se "studentima" suprotstaviti banjalučki Borac m:tel u meču koji je predsjednik Bosne Gordan Muzurović nazvao "praznikom rukometa".

"Ova utakmica je praznik rukometa, s obzirom da se sastaju dva najtrofejnija kluba u BiH i ona treba da opravda epitet našeg najvećeg derbija. Želimo dobrodošlicu prijateljima iz RK Borac, a naša želja je da priuštimo istinski kvalitetan sportski događaj prisutnima, ali i da mi budemo ti koji će osvojiti tri boda", rekao je Muzurović, a prenijeli sarajevski mediji.

Kapiten Bosne Adis Hrbat naglasio je da će Sarajlije dati maksimum protiv banjalučkog tima.

"Daćemo sve od sebe da u petak da pobijedimo veoma kvalitetnu ekipu Borca, koja dolazi u Sarajevo sa visokim ambicijama, ali i naše su iste. Pozivam navijače da dođu na derbi, a mi ćemo to opravdati borbom i, nadam se, pobjedom", dodao je Hrbat.

Rukometaši Vogošće gostuju Slogi u Doboju s ciljem da nastave seriju nepobjedivosti kako bi ostali na liderskoj poziciji.

Vogošćani su u dosadašnjem dijelu prvenstva upisali četiri pobjede i remi i lideri su na tabeli.
"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone. Mislim da to i pokazuje naše mjesto na tabeli. Na početku sezone smo imali taj jedan nesretan kiks, ali smo se izdigli iznad toga i krenuli dalje. Igramo sve bolje i polako stvari dolaze na svoje mjesto", rekao je rukometaš Vogošće Ajdin Smajilbegović dodavši da je odavno zaboravljen kiks u prvom kolu protiv Zrinjskog (20:20).

Prethodne sezone, Sloga je savladala Vogošću, pa gosti u petak očekuju da se revanširaju Dobojlijama.

"Istina je da Sloga ove sezone ne igra baš tako dobro, ali respektujemo ih i nećemo unaprijed upisati bodove. U svakoj utakmici idemo na pobjedu kako bi ostali na vrhu tabele".

PAROVI ŠESTOG KOLA

Petak (19 h)

Krivaja - Zrinjski
Sloga - Vogošća
Bosna - Borac m:tel (20 h)

Subota (19 h)

Derventa - Čelik
Prijedor - Krajina
Goražde - Maglaj (20 h)
Konjuh - Hercegovina (20 h)

TABELA: Vogošća 13, Derventa 10, Konjuh 9, Borac m:tel 9, Bosna 9, Krivaja 9, Sloga 9, Zrinjski 7, Prijedor 7, Maglaj 6, Goražde 6, Čelik 6, Hercegovina 3, Krajina 0.


Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

guzva na tribinama

uspio sam prebrojati gledaoce,tacno 56 ljud, na jednoj strani, .e moj Marka,sjecas li se Tatabanje,ZAGREBA,Vesprema,nismo mogli naci mjesto u Boriku...ako vas niko ne kazni za ovu bruku,ISTORIJA hoce sigurno...

Gdje su Borčevi igrači?

@guzva na tribinama Tako je to kad klub vode šuster i glavonja.Borac je ekipa skrpljena od stranaca i sve uglavnom na godinu dana.Tako rede Marinko Umićević i Vladimir Branković-neviđeni "stručnjaci"...

Pozz

@guzva na tribinama Prebrojavanje publike?!? Nekom je bas dosadno...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC