• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nik Kirjos suspendovan, predloženo mu lečenje!

Autor mondo.rs

Ukoliko bude posećivao sportskog psihologa u okviru programa "plan brige", suspenzija će mu biti skraćena za pet nedelja.

Buntovani australijski teniser grčkog porekla, Nik Kirjos, ovog puta prešao je granicu koju je ATP mogao da toleriše i zaradio je suspenziju.

U ponedeljak ujutru, ATP je saopštio da je Kirjos suspendovan i da neće moći da igra narednih osam nedelja, odnosno do 15. januara 2017. godine.

To znači da će 21-godišnji teniser nekontrolisanog temperamenta preskočiti sve turnire do kraja godine, ali i propustiti standardne turnire početkom godine na kojima se takmičari zagrevaju za prvi gren slem sezone, Australijan open.

On će, ukoliko ne ispuni uslove koji su pred njega stavljeni, moći da se pojavi tek u Melburnu sredinom januara.

Ipak, Kirjosu su odškrinuta vrata pokajanja. Ukoliko bude pristupio programu "plan brige", u okviru kojeg se nedovoljno psihički stabilnim sportistima pruža stručna pomoć psihologa, njegova suspenzija će biti skraćena za pet nedelja i on će biti suspendovan samo do kraja sezone.

U svakom slučaju, Kirjosa, koji je pre dve nedelje osvojio najvažniju titulu u karijeri, ATP turnir Serije 500 u Tokiju, a onda napravio dva skandala u dva dana na Mastersu u Šangaju, nećemo gledati na ATP turniru Serije 500 u Bazelu i potom poslednjem Mastersu sezone u Parizu.

Stanje u ATP trci je takvo da je Kirjos imao šanse dobrim rezultatima u Švajcarskoj i Francuskoj da, u poslednji čas, izbori plasman među osam najboljih i pojavi se na Finalu Masters sezone u Londonu, ali ga tamo ove godine neće biti.

Zašto?

Standardno arogantan teniser, koji se tokom karijere sukobljavao i sa kolegama i koleginicama, sudijama, publikom, novinarima i kolegama i selektorom Dejvis kup reprezentacije, došavši umoran i Tokija u Šangaj prvo je posle pobede nad Semom Kverijem rekao da mu je bilo dosadno na terenu, a onda sutradan napravio pravi skandal koji je obišao celu planetu.

A, ATP uglavnom "pooštri" kaznu kada teniseri izazovu incidente koji naiđu na masovnu osudu medija i fanova na društvenim mrežama.

Sačekaćemo da vidimo kakav će se Kirjos vratiti sa ove pauze od skoro tri meseca, mada se ona većim delom poklapa sa periodom od kraja sezone 2016, do početka 2017.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC