• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramno ponašanje: Kirjos šokirao svet tenisa!

Autor mondo.rs

Novo pomračenje uma dogodilo se u Šangaju, gde je Kirjos odbijao da igra, ispucavao lopticu u aut, u mrežu, prebacivao u polje Zvereva i odmah kretao ka klupi, svađao se sa publikom i sudijom, davao nefer izjave medijima...

Tri dana nakon što je osvojio, za sada, najvažniju titulu u teniskoj karijeri – turnir Serije 500 u Japanu, Tokiju – Nik Kirjos nepristojan, nesportski i bezobrazan način pomogao je sopstvenoj eliminaciji sa Mastersa u Šangaju.

Ne samo da je obrukao sebe, ne uspevajući da ponovo iskontroliše vreli temperament, već se poneo ružno i prema protivniku, Miši Zverevu, glavnom sudiji i, pre svega, teniskoj publici na stadionu i kraj TV ekrana.

Posle gafa kakav se retko viđa, pojurio je na Twitter da se izvini, ali će se svakako neko vreme govoriti o nezrelom ponašanju 21-godišnjeg tenisera, koji za sada ima daleko više incidenata nego titula na ATP turu.

U porazu od 110. tenisera sveta, Zvereva od 3:6, 1:6, Kirjos je bukvalno odbijao da igra na kraju, nije se kretao, zakucavao je loptu u mrežu i "žurio" da se duel završi kako bi "otišao kući".

U jednom trenutku, jedan od brojnih šokiranih navijača doviknuo mu je s tribina:

"Poštuj igru, poštuj publiku", i zapravio bio potpuno u pravu, ali to je uveliko "poludelom" Kirjosu, koji je ponovo doživeo pomračenje zdrave pameti, bio samo povod da uđe u raspravu s najglasnijim u publici.

Dobacio mu je:

"Kad si tako pametan u davanju saveta i kad si tako dobar u tenisu, što nisi dobar kao ja?"

U tom trenutku, kao da reči nisu bile dovoljne, Kirjos je sramno ubacio lopticu u polje Zvereva i krenuo ka svojoj stolici, na šta nemački teniser ruskog porekla nije naseo, već je odigrao viner i završio poen, jedan od najkontroverznijih koji smo videli do sada.

E, tu je počeo razgovor između glavnog sudije Alija Nilija i Kirjosa.

Nili je očinski pokušao da urazumi Australiijanca grčkog porekla, rečima:

"Nik, ne možeš da igraš tako. To nije profesionalno. Ovo je profesionalni turnir".

Ove reči bile su samo povod da se Kirjos obruši i na glavnog arbitra.

"Možeš li samo da kažeš da je vreme da počnemo i da završim ovaj meč i odem kući?"



I, meč nije potrajao – Kirjosovo ludilo nije prestalo do poslednjeg poena, tokom pauza jedva da je desetak sekundi sedeo na stolici, posle čega je ustajao i "čekao" Zvereva da što pre počnu gemove, kako bi što pre poizbacivao loptice u aut i u mrežu.

U međuvremenu, Nili ga je kaznio oduzimanjem poena, pokušavao da ga urazumi, ali sve što je dobijao su nove rasprave Kirjosa s publikom.

"Hočeš da siđeš i igraš? Sedi tu, ćuti i gledaj", govorio je Kirjos, sve dok konačno agonija nije bila završena, a Australijanac bez pogleda ka publici napustio stadion. O količini zvižduka suvišno je govoriti...

Štaviše, posle meča Kirjos je rekao:

"Uopšte ne razumem što su mi zviždali. Oni da znaju o čemu pričaju, bili bi na terenu i bili bi uspešni. Ne mogu to da razumem. Ne znaju kroz šta prolazim, tako da – ne, ne razumem".

Dodao je...

"Ne dugujem nikome ništa. Ovo je moj izbor. Ako vam se ne sviđa, neću se ljutiti ako ne gledate. Samo idite...", govorio je u neverovatnom tonu teniser koji zaboravlja da su ti isti navijači platili ulaznice, od kojih se teniserima isplaćuju bogate nagrade za napore kroz koje prolaze igrajući jedan od najlepših i najtežih sportova.

I za to je imao odgovor...

"Hoćeš da kupiš kartu? Dođi pa me gledaj! Znaš da sam nepredvidiv. To je tvoj izbor. Ne dugujem ti ništa, neću loše spavati zbog tebe", govorio je Kirjos u dahu.



Posle titule u Tokiju, Kirjos je ušao u krug tenisera koji imaju šanse da se domognu izdašnog Finala Masters sezone u Londonu, ali...

"To me ne može manje zanimati, ako mogu da budem skroz iskren s vama", rekao je.

Ali...

Kada se luda glava malo ohladila, tvitnuo je...

"Nisam bio dobar danas u mnogo čemu, mnogo sam bolji od toga. Mogao bih sada da potražim izgovore, ali nema nijednog. Izvinite", napisao je dodao tag "i dalje radim na sebi".

"To definitivno nije bio meč koji sam očekivao, bilo je lakše nego što sam mislio", rekao je neutralni Zverev, koji se hladnokrvno ponašao sve vreme.

Kirjos je u Šangaj došao posle trijumfa u Tokiju i u prvom kolu pobedio je jakog servera Sema Kverija, posle čega je najavio današnje ludilo na terenu ocenjući meč kao "dosadan".

"Dosađivao sam se na terenu. U nekim periodima bio sam toliko umoran da mi uopšte nije bilo zabavno", rekao je Kirjos i ponizio i protivnika, a onda je u svoje neprijatelje uveo i navijače, sudiju, pa i organizatore turnira i sponzore koji "debelo" plaćaju za svaki njegov izlazak na teren.

Inače, nedavno se u javnosti pojavio snimak sa treninga tokom kojeg Kirjos dobacuje zemljaku Bernardu Tomiću, posle jednog isrcpljujućeg poena, "kako bi Novak Đoković mogao odmah da nastavi, a to je ilegalno".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC