• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred Slogu: Pobjeda za mirnu pauzu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši i stručni štab Borca m:tel nemaju dilemu kad je u pitanju ishod derbija protiv Sloge u banjalučkom "Boriku" (srijeda, 18 h) u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac m:tel pred Slogu: Pobjeda za mirnu pauzu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su vezali dva trijumfa u šampionatu BiH i eventualnom pobjedom nad dobojskim klubom bi "ovjerili" bodove iz Sarajeva, što bi im pružilo miran rad u predstojećoj prvenstvenoj pauzi zbog nastupa reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Trener Banjalučana Ratko Đurković izuzetno poštuje ekipu Sloge i smatra da je dvoboj Banjalučana i Dobojlija uvijek istinski rukometni derbi.

"Ovo je uvijek derbi bez obzira na trenutnu formu i stanje na tabeli. Maksimalno ozbiljno se spremamo za utakmicu i pokušavam da nametnem igračima ozbiljnost jer nam samo sutrašnja pobjeda 'verifikuje' trijumfe nad Goraždem i sarajevskom Bosnom pred nastupajuću pauzu od tri nedjelje", rekao je Đurković u najavi meča.

NE SUMNJAM DA VUJU ČEKA VEĆI KLUB

Trener Borca m:tel prokomentarisao je i razlaz Veselina Vujovića sa PPD Zagrebom poslije nešto više od dvije godine. "Takva je sudbina trenera. Kratak je put od 'dizanja u zvijezde' prošlih godina do toga da više trener ne može da vlada ekipom. Žao mi je zbog Vuje, ali pokazao je da je veliki stručnjak i ne sumnjam da ga u narednom periodu čeka još veći klub", izjavio je Đurković.

Crnogorski stručnjak je pozvao navijače da što u većem broju dođu i podrže njegov tim jer smatra da to mladi "borčevci" zaslužuju po kvalitetu.

"Nadam se da će publika biti više zainteresovana da dođe u 'Borik' i da nam pomogne više nego što je bio slučaj do sad. Mislim da zaslužujemo da nas vide i da prisustvuju, uvjern sam novoj pobjedi".

Borac m:tel će protiv Sloge biti oslabljen neigranjem dvojice bekova Danijela Vukićevića i Duška Hercegovca.

"Taman su se vratili Marko Ćeranić i Srđan Mijatović poslije dužeg odsustva, a iz stroja su nam ispali Vukićević, koji se povrijedio protiv 'studenata' i pauziraće oko dvije do tri nedjelje. Takođe Hercegovac već 10 dana vuče povredu, počeo je da trenira, ali nije spreman da nastupi, pa ćemo biti oslabljeni na bekovskim pozicijama. Ipak, raduje me što su ostali vrlo raspoloženi, nalaze se u dobroj formi i vjerujem da ćemo uspjeti osvojiti bodove", naglasio je šef struke crveno-plavih.

Njegovo mišljenje dijeli i kapiten Banjalučana Đorđe Ćelić, koji smatra da je recept za pobjedu nad Dobojlijama "repriziranje" igre iz prethodna dva susreta.

O IZVIĐAČU U SEHA LIGI

"Pratio sam sve utakmice Ljubušaka. Imaju jako mlad tim koji je pokazao zavidan nivo kvaliteta. Iako će teško nekog da pobijede, ali igrati na gol sa Celjem ili Zagrebom, to je ogroman kvalitet. Imaju i jaku podršku navijača, dvorana u Ljubuškom je stalno puna, gleda ih tri hiljade ljudi i momci stvarno odlično igraju. Imaju dobar ritam, ali zbog neiskustva dolazi do pada u igri".

 "Najbitnije je da ponovimo dobru igru kao protiv Goražda i sarajevske Bosne posebno u odbrani što je rezultiralo malim brojem primljenih golova. Slogu nismo posebno studirali već smo radili da ispravimo neke naše nedostatke. Imaju kvalitetnih igrača, ali mi smo spremni za novu pobjedu i tri boda", rekao je Ćelić.

Jedan od najzaslužnijih za prethodne uspjehe "Velikana iz Gospodske" je golman Damir Efendić, koji je na posljednja dva meča sakupio skoro 40 odbrana.

"Sloga je kvalitetna ekipa, igrali smo protiv njih prošle sezone i dobro ih poznajemo. Nama je utakmica jako važna jer želimo da 'naplatimo' trijumfe nad Goraždem i Bosnom. Nismo se posebno spremali za Dobojlije već unapređujemo aspekte naše igre i ne bi sutra trebalo biti problema ukoliko na pravi način uđemo u utakmicu. Ako budemo 'grizli', onda nema bojazni, biće to nova pobjeda Borca", podvukao je čuvar mreže Banjalučana.



PREMIJER LIGA BiH, SEDMO KOLO

Srijeda

Borac m:tel - Sloga
Čelik - Krivaja
Hercegovina - Derventa
Krajina - Konjuh
Maglaj - Bosna
Vogosća - Prijedor
Zrinjski - Goražde

TABELA: Vogošća 16, Konjuh 12, Borac m:tel 12, Krivaja 12, Derventa 10, Prijedor 10, Bosna 9, Goražde 9, Sloga 9, Čelik 9, Zrinjski 7, Maglaj 6, Hercegovina 3, Krajina 0.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC