• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaznice za “zmajeve” u Španiji od pet do 10 evra

Autor mondo.ba

Poznate cijene ulaznica za kvalifikacioni meč rukometaša Španije i BiH.

 Ulaznice za “zmajeve” u Španiji od pet do 10 evra Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukometni savez Španije objavio je da će ulaznice za utakmicu “crvene furije“ i reprezentacije BiH u Valjadolidu, 2. novembra, biti u prodaji od četvrtka po cijenama od deset evra za odrasle i pet za djecu starosti od sedam do 17 godina.

Meč će se igrati u prvom kolu grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj. Kapacitet dvorane “Huerta del Rej“ je 15.653 sjedeća mjesta, a iz RS Španije se nadaju da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Zanimljivo je da će u susretu Španije i BiH na obje strane debitovati novi selektori. Đordi Ribera na klupi jedne od najjačih reprezentacija svijeta i Bilal Šuman koji će po prvi put kao selektor voditi bh. rukometaše.

Ribera je u ponedjeljak objavio spisak igrača na koje će računati u duelima sa BiH, te tri dana kasnije u gostima sa Finskom. Na spisku su: Rodrigo Korrles (Visla Plok), Gonzalo Perez de Vargas (Barselona), Feran Sole (Tuluz), Víktor Tomas (Barselona), Aleks Dušebajev (Vardar), Eduardo Gurbindo (Nant), Raul Entrerios (Barselona), Dani Sarmiento (Sent Rafael), Žoan Janeljas (Vardar, Mak), Jsu Goni (Pa D’Eks), Karlos Molina (Naturhaus), Miguel Sančez-Migaljon (Naturhaus), Valero Rivera (Barselona), Julen Aguinagalde (Kilce), Gedeon Gvardiola (Rajne-Neker Leven) i Viran Moros (Barselona).

Šuman je spisak objavio prije dvije sedmice, a na njemu je 26 rukometaša koji će se boriti za 16 mjesta u timu.

Okupljanje bh. tima planirano je za 26. oktobar u ilidžanskom hotelu "Hills". Nakon gostovanja Španiji, BiH čeka jako važna utakmica protiv Austrije 6. novembra u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić".

Na EURO 2018 plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od sedam grupa, te najbolja trećeplasirana selekcija. Direktan plasman ostvarila je samo Hrvatska, kao domaćin završnog turnira. Titulu šampiona Evrope brani Njemačka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC