• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Za početak - 28 imena

Autor mondo.rs

Na prvom spisku selektora Jovice Cvetkovića nema više od pola igrača sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

 Jovica Cvetković Spisak rukometaša Srbije Izvor: MN PRESS

Rukometni savez Srbije prosledio je medijima spisak od 28 igrača, sa kog će selektor Jovica Cvetković odabrati tim za prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018.

Kao što je najavio, pozvao je tada odsutne veterane Momira Ilića, Marka Vujina, Alema Toskića, Rastka Stojkovića, ali i Dobrivoja Markovića, koji je poslednji put igrao na EP 2012, kada su "orlovi" u Beogradu osvojili srebrnu medalju.

Momir Ilić, kao i golman Darko Stanić, nalaze se na spisku iako su saopštili da su završili internacionalnu karijeru (Cvetković je ostavio mogućnost da se predomisle).

Iz ekipe koja na ovogodišnjem EP u Poljskoj pod vođstvom Dejana Perića nije imala sreće da prebrodi prvu fazu (minimalan poraz od domaćina, remi sa Makedonijom u poslednjem kolu, posle koga smo ispali zbog slabije gol-razlike), Cvetković računa na Stanića i sedmoricu igrača u polju: Šešuma, Đukića, Nenadića, Rnića, Zelenovića, Abutovića i Marsenića.

Srbija je žrebana u Drugu grupu kvalifikacija, sa Poljskom, Belorusijom i Rumunijom.

U prvom "bloku" utakmica, početkom novembra, gostovaćemo Poljskoj i dočekati Belorusiju, a još po dva meča na programu su početkom maja i sredinom juna 2017.

Na šampionatu Evrope u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Varaždin, Poreč) učestvovaće po dve prvoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa.

SPISAK

Golmani Darko Stanić (El Jaiš, Katar), Strahinja Milić (Vardar, Makedonija), Ivan Gajić (Celje, Slovenija), Darko Arsić (Metalurg, Makedonija), Vladimir Cupara (Leon, Španija);

Leva krila Nemanja Ilić (Tuluz, Francuska), Dobrivoje Marković (Zagreb, Hrvatska), Mladen Šotić (Crvena zvezda);

Pivotmeni Rastko Stojković (Meškov, Belorusija), Alem Toskić (Gorenje, Slovenija), Zoran Nikolić (Konstanca, Rumunija), Mijajlo Marsenić (Vardar, Makedonija);

Desna krila Darko Đu
kić (Kielce, Poljska), Bogdan Radivojević (Flensburg, Nemačka), Nemanja Živković (Partizan);

Levi bekovi Momir Ilić (Vesprem, Mađarska), Momir Rnić (Melsungen, Nemačka), Petar Đorđić (Flensburg, Nemačka), Žarko Šešum (Gepingen, Nemačka), Ilija Abutović (Vardar, Makedonija);

Srednji bekovi Petar Nenadić (Berlin, Nemačka), Luka Mitrović (Gorenje, Slovenija), Lazar Kukić (Partizan), Nenad Vučković (Melsungen, Nemačka);

Desni bekovi Marko Vujin (Kil, Nemačka), Nemanja Zelenović (Magdeburg, Nemačka), Stefan Terzić (Benfika, Portugal), Aleksandar Stanojević (Al Ahli, Saudijska Arabija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC