• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je "živ"! I te kako...

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta odlično započeo odbranu titule na mastersu u Parizu. Posle 82 minuta igra savladao je Žila Milera

Sudeći prema igri koju je Novak Đoković prikazao u prvom meču u prestonici Francuske, teško da će bilo ko moći da mu krunu na mastersu u Parizu, koju nosi još od 2013. godine.

Najbolji igrač sveta u drugoj rundi takmičenja pobedio je Žila Milera iz Luksemburga rezultatom 6:3, 6:4, i to posle 82 minuta igre.

Uoči Novakovog dolaska u Bersi pokrenuto je mnogo pitanja i otvoreno mnogo tema. Bila je potpuna nepoznanica u kakvom će se svetlu predstaviti na mastersu u Parizu, nakon što u Šangaju nije uspeo da odbrani trofej (pa čak ni da dođe do finala). Pričalo se mnogo o izostanku trenera Borisa Bekera i Marijana Vajde iz njegovog boksa i to što se našlo mesta za malo poznatog Pepea Imaza, novog Novakovog gurua, o tome što je svoju dugogodišnju amajliju krst sa Hilandara zamenio ametistom, pa onda opet vratio krst i mnogim drugim stvarima.

Na meču protiv Milera, sve to bilo je u drugom planu. Na terenu smo videli odličnog Novaka, koji je igrao gotovo bez greške, koji je bio skoncentrisan, precizan i koji je posao radio brzo i efikasno. Igrao je raznovrsno, onako kako smo navikli od njega i kretao se sjajno. I što je možda i najvažnije, posle izjava da mu je posle Rolan Garosa malo svega bilo "preko glave", delovao je kao da uživa na terenu.

Đoković je u prvom setu od prvog do poslednjeg poena vodio igru, kontrolisao situaciju na terenu i bio dominantan. Uprkos tome što je levoruki Miler sjajno servirao, nije mu dozvolio da preuzme inicijativu, da to iskoristi, čak ni da stigne do brejk prilike...

Đoković
Izvor: YouTube

Jedinu "krizu", ili bolje reći trenutak kada je "zaštucao", bila je polovina drugog seta, kada je Miler imao i jedinu brejk loptu na meču, ali ga to nije omelo.

Naprotiv, nedugo posle toga, u sedmom gemu, Đoković se prvi put oglasio u meču, kada je besno viknuo posle jedne greške, i tada, verovatno, izbacio negativnu energiju, a odmah nakon toga je usledio brejk i završetak meča.

Sada najboljeg igrača sveta očekuje duel sa 14. nosiocem u Parizu, Grigorom Dimitrovim u trećem kolu, kojem je Markos Bagdatis predao meč druge runde posle samo jednog odigranog gema.

Đoković se do sada sedam puta sastao sa Dimitrovim, od čega u jednoj egzibiciji, i upisao šest pobeda. Jedini trijumf Bugarin je ostvario u Madridu 2013. godine, u njihovom trećem zvaničnom duelu.

TOK MEČA

PRVI SET

1:1 - Novak Đoković brzo i ubedljivo dobio je prvi gem, ali je i Miler uzvratio istom merom. Igrač iz Luksemburga dobio je svoj gem na razliku, ali odlično servira

3:2 - Najbolji teniser sveta dobio je i treći gem na svoj servis ubedljivo. On je izgubio samo jedan poen na svoj servis. Deluje ubedljivo, pun samopouzdanja, rastrčao se (sa uspehom je i izveo i svoje "skraćenice"), ali na drugoj strani i 34. igrač sveta ima dobar odgovor. Miler je drugi gem na svoj servis rešio bez izgubljenog poena

4:2 - BREJK ĐOKOVIĆA!

5:2 - Odličan je prvi reket sveta! Potvrđuje brejk "sa nulom" i stiže do ozbiljne prednosti

Đokovićeva igra deluje kao stara, dobra stara, jedino nov je njegov stručni štab. U njegovom boksu, uz brata Marka nalazi se Španac Pepe Imaz, sa majicom koja privlači pažnju...

5:3 - Miler odlaže "egzekuciju", pošto je spasio dve set lopte... 

6:3 - Novak ubedljivo i brzo, posle 35 minuta igre, stiže do vođstva u setovima 1:0

DRUGI SET

1:2 - Oba tenisera deluju sigurno na svoj servis. Nema brejka

2:2 - Uhvatio je Miler Novaka na krivoj nozi... Teniser iz Luksemburga imao je prvu brejk loptu na meču, ali se Đoković spasao sjajnim servisom

3:4 - Mnogo udaraca i teško izvojevanih poena u poslednja dva gema. Miler je malo mučio Novaka na njegov servis (30:30), Novak malo više Milera nakon toga (30:0, pa 40:40), ali i dalje nema brejka... Mirni Đoković, koji je u sedmom gemu odigrao gotovo neverovatnu dijagonalu iz riterna, prvi put se oglasio na meču kada je glasno viknuo posle jedne greške i valjda izbacio svu negativnu energiju

5:4 - BREJK ĐOKOVIĆA! Novak je najpre dobio gem bez izgubljenog poena, a onda krenuo da "slomi" protivnika, i uspeo je u tome. Nakon Milerovog vođstva 30:0, Đoković je napravio mini seriju i sa četiri vezana poena stigao je do vođstva

6:4 - Odmah privodi meč kraju, bez problema i posle sat i 22 minuta igre Đoković je izborio plasman u treće kolo

NAJAVA MEČA

Novak Đoković kreće u odbranu krune na turniru masters serije u Parizu.

Njegov rival u drugom kolu, prvom meču na turniru je Žil Miler iz Luksemburga, koji je na startu pobedio Španca Nikolasa Almagra.

Najbolji teniser planete protiv Milera, 34. sa ATP liste, ima stopostotan skor – odigrali su tri meča u karijeri i Đoković je iz svakog izašao kao pobednik, poslednji put ove sezone na turniru u Torontu, u julu, u šesnaestini finala (7:5, 7:6).

Za Đokovića, koji je od 2013. nepobediv u Parizu, bitan je i zbog očuvanja prvog mesta na ATP listi. Endi Marej ozbiljno preti i ima šansu da ga smeni na čelu. Đokoviću je za odbranu prvog mesta potrebno da Marej ne osvoji turnir ili da on sam ne ispadne pre polufinala.

Pobednik meča Đoković - Miler u trećoj rundi će se sastati sa Grigorom Dimitrovim, 14. nosiocem u Parizu, kojem je Markos Bagdatis predao meč 2. runde posle samo jednog odigranog gema.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC