• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenadić za MONDO: Ako je početak - onda je SJAJAN!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Najbolji strelac "orlova" u pobjedi nad Poljskom Petar Nenadić poručio da je selekcija Srbije dosta dugo nepravedno potcjenjivana, iako se radi o jako dobroj generaciji rukometaša.

 Petar Nenadić poslije pobjede Srbije nad Poljskom: Ako je ovo početak, sjajan je! Izvor: MN PRESS

Srbija je predvođena novim selektorom Jovicom Cvetkovićem u četvrtak ostvarila u Gdanjsku veliku pobjedu 37:32 nad Poljskom i na najbolji mogući način počela kvalifikacije za EP u Hrvatskoj 2018. godine.

Reprezentativci Srbije požrtvovanom borbom i pobjedom su obradovali navijače i najavili bolje dane za srpski rukomet.

Jedan od najzaylužniji za trijumf protiv Poljske je najbolji strelac meča Petar Nenadić koji je odličnu formu iz Bundeslige u dresu berlinskog Fuksea nastavio i u dresu Srbije postigavši deset golova.

"Dobro smo odigrali meč, dobro otvorili utakmicu, ni sami nismo očekivali tako dobro otvaranje. Sve nam se poklopilo, igrali smo dobru odbranu, dali dosta lakih golova. Poslije su oni krenuli da jure rezultat i ulazili iz greške u grešku. Mi smo to pametno kažnjavali", prvi je komentar Nenadića za MONDO jutro poslije pobjede nad Poljskom.

Svi igrači ostavili su srce na terenu i odigrali sa mnogo samopouzdanja iako su protiv sebe imali Poljsku, redovne učesnike i osvajače medalja sa svjetskih prvenstava.

"Nismo imali nikakvog respekta prema anjima, niti smo se obazirali na to šta su oni osvajali. Momci koji igraju u ovoj reprezentaciji igraju u ozbiljnim evropskim klubovima i koji imaju dosta ovakvih utakmica. Nama iz njemačke lige je svaka utakmica ovakva. Nije nas iznenadio uspjeh, ali jeste obradovalo s obzirom da dugo Srbija nije pobijedila na strani protiv ozbiljnog protivnika. Ali svi dolazimo u dobroj formi, sve se poklopilo u ova tri, četiri dana", rekao je Nenadić a onda poručio.   

"Dosta smo mi sami sebe potcjenjivali, a i mediji. Nikada nismo bili realni. Ovo je stvarno dobra generacija, ali je splet nekih drugioh okolnosti nas nije dovodio do željenog rezultata. Ako je ovo neki početak, onda je sjajan!"

"Orlovi" za dva dana nastavljaju kvalifikacije utakmicom protiv Bjelorusije u Nišu.

"Bitno je da smo osvojili dva boda, ali moramo da ih potvrdimo za dva dana u Nišu i da onda mirno čekamo sljedeću utakmicu. Nama je dva boda protiv Bjelorusa moranje. Nemamo šta da pričamo. Treba da se odmorimo što više i da ponovimo protiv Poljaka i da dokažemo da to nije bilo slučajno", istakao je Nenadić.

Najbolji strelac Bundeslige u prošloj sezoni u sjajnoj je formi i ove sezone, što je potvrdio i na utakmici protiv Poljske.

"Prija mi Berlin, ekipa, trener… sve se poklopilo. Sve ide dobro, trudim se da dajem maksimum, nekad je to ovako, nekad drugačije. Najbitnije da sam čist, da sam dao sve od sebe da ekipa pobijedi. Sada mi ide dobro i u Berlinu i sa reprezentacijom, ali duga je sezona, mnogo je utakmica, veliki je napor. U nedjelju igram sa Bjelorusima, u srijedu već sa Berlinom…", rekao je Nenadić

Njegov Fukse  trenutno zauzima treće mjesto na tabeli i sigurno će biti jedan od kandidata za titulu u Bundesligi. Nenadić ipak podsjeća da je sezona jako duga, naročito kada se igra na više frontova.

"Juče smo saznali da se drugi desni bek povrijedio, neće ga biti šest mjeseci, tako da ćemo biti bez desnog beka. Klub će vjerovatno tražiti rješenje, nekoga da kupi. Veliki broj utakmica je pred nama, borba na četiri fronta. Nije sportski da kažem, ali možda je bolje što smo ispali iz kupa. Ambicije su nam da se plasiramo na fajnal for EHF kupa i da budemo bar četvrti, da izborimo Ligu šampiona. Kako će biti dalje s obzirom na ove povrede ne znam, neće biti lako, ali vidjećemo", rekao je Nenadić na krjau razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC