• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: U London sam došao po prvo mesto

Autor mondo.rs

Srpski as poručio da na završni turnir stiže sa željom da odbrani titulu i povrati tron, ali da će odluka o tome zavisiti i od toga "koliko je snage ostalo u njegovom telu, ali i ostalih igrača na kraju 2016".

Sledeće nedelje u Londonu će pasti odluka o tome ko će završiti godinu na prvom mestu ATP liste.

Endi Marej u prestonicu Britanije na završni turnir sezone stiže kao "broj jedan", a Novak Đoković, koji mu je predao tron posle 122 nedelje u nizu, pokušaće da se vrati na njega.

Srpski teniser, koji brani trofej osvojen prošle godine, kaže da je spreman.

"Jedan od razloga dolaska u London je da odigram najbolji tenis i da se eventualno izborim za povratak na prvo mesto svetske rang liste", rekao je Đoković koji ima šansu da preuzme tron ako turnir osmorice najboljih završi neporažen.

On je sumirao dosadašnji učinak i saopštio da je izvukao pouke posle lošeg perioda.

"Postoje periodi u karijeri kada rezultati nisu onakvi kakve priželjkujete. Mislim da je to prilika da postaneš jači, da sedneš i udahneš duboko... Kada se ne osećaš komforno i samouvereno, onda moraš da učiš o sebi. Nekoliko puta sam to uradio i imam veru u sebe da mogu da se vratim", rekao je srpski as za londonski "Ivning standard".

Đoković je dodao da je naučio životnu lekciju i da je svestan šta mu je potrebno da se poboljša, ali i vrati na teniski vrh.

"Znam šta sam uradio u prethodnih 10 godina i nikako ne mislim da sam blizu kraja. I dalje uživam u tenisu i želim da se takmičim na vrhunskom nivou, to je moja ljubav. Dok držim reket imam želju da budem najbolji i osećam da sam psihički spreman".

Đoković je ponovio da je teniski vrh zasluženo preuzeo Endi Marej.

"Mora da mu se oda priznanje za sve što je napravio, njegov niz je neverovatan. Poslednjih tri ili četiri meseca, odnosno čak šest, od dela sezone na šljaci, igrao je veoma dobro. On je bez sumnje najistrajniji igrač ove godine", pohvalio je ponovo Đoković Mareja, ali i dodao da "utakmica još nije gotova".

"On je sigurno zaslužio prvo mesto na ATP listi, ali nije sve gotovo. Stiže poslednja, odlučujuća nedelja u sezoni. Svi mi trudićemo da izvučemo maksimum, ali videćemo na terenu koliko je još snage ostalo u našim telima i koliko daleko ćemo stići", poručio je Đoković.

Završni turnir sezone igra se u Londonu od 13. do 20. novembra, a Novak Đoković igraće u grupi "Ivan Lendl"sa Gaelom Monfisom, Milošem Raonićem i Dominikom Timom, dok će u drugoj grupi "Džon Mekinro" nastupati Endi Marej, Sten Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić.

Srpski teniser će duelom protiv Dominika Tima, u nedelju od 15 časova, otvoriti završni turnir u O2 Areni u Londonu.

U iščekivanju "konačnog obračuna" poslušajte Novakovu uvertiru pred London.

Let me play you a song and make you smile :) London here I come!

A video posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC