• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak uhvatio zalet!

Autor mondo.rs

Srpski teniser završio grupnu fazu ATP šampionata sa maksimalnim učinkom (3-0). David Gofan odolevao 71 minut. Polufinale u subotu.

Novak Đoković već posle drugog kola je imao "u džepu" plasman u polufinale završnog Mastersa i prvo mesto u grupi "Ivan Lendl". Ipak, u četvrtak popodne nije dao ni najmanji popust Belgijancu Davidu Gofanu, koji je u skladu sa propozicijama turnira zamenio povređenog Gaela Monfisa.

Đoković - Gofan 6:1, 6:2!

U mečevima igranim u dva dobijena seta, to je Novakova najubedljivija pobeda još od trećeg kola Mastersa u Madridu, početkom maja, kada je "tukao" Bautistu Ahuta 6:2, 6:1.

Vidljivo je da Đoković deluje raspoloženije i svežije nego u Parizu pre samo dve nedelje, a i sam je u prvom komentaru posle meča izjavio da se odlično osećao na terenu.

Ali, ono pravo tek mu predstoji - borba za peti uzastopni trofej na završnom turniru i ujedno za povratak na vrh svetskog tenisa.

Za početak, moraće da sačeka petak i rasplet u grupi "Džon Mekinro", gde je u ovom trenutku nemoguće predvideti ko će zauzeti drugo mesto i postati Novakov rival u subotnjem polufinalu. Možda je najrealnije da to bude Kei Nišikori...

Srbin je i u trećem meču grupe uspeo da sačuva oreol  nepobedivosti, sa kojim je doputovao u London.

Pobeda nad Gofanom bila mu je peta u isto toliko međusobnih mečeva, a ranije je popravio skor protiv Austrijanca Dominika Tima (6:7, 6:0, 6:2) na 4:0 i protiv Miloša Raonića iz Kanade (7:6, 7:6) na 8:0. Povređenog Monfisa dobio je u svih 13 okršaja.

Pitanje drugog polufinaliste iz grupe "Ivan Lendl" rešiće Raonić i Tim, čiji meč počinje u 21.00.

DRUGI SET

Đoković 6:2 - Dugo se opirao Gofan, ali je kao i u većini prethodnih gemova, na kraju Novak izašao kao pobednik.

Gofan 5:2 - Belgijanac prekida Novakovu seriju od pet osvojenih gemova. Đoković je na 30:15 odigrao loš volej i posle toga Gofanu nije bilo teško da materijalizuje prednost.

Đoković 5:1

Đoković 4:1 - Novi brejk srpskog tenisera, koji se u poslednjih desetak minuta baš "zahuktao".

Đoković 3:1 - Rutinski potvrđen brejk, Novak ide ka sigurnoj pobedi.

Đoković 2:1 - Brejk! Gofan se "ispucao" u jalovom pokušaju da oduzme Novaku servis, a onda na svoj servis nije osvojio nijedan poen.

Đoković 1:1 - Od 40:0 do 40:40, kao u trećem gemu prvog seta, a onda opet sigurna igra i osujećen pokušaj Belgijanca.

Gofan 0:1

PRVI SET

Đoković 6:1 - Novak posle 36 minuta pravi prvi korak ka trećoj pobedi u Londonu. Gofan je prikazanom igrom verovatno zaslužio još koji gem, ali oseća se da je naš teniser u dobrom ritmu.

Đoković 5:1 - Dupli brejk! Vođstvo od 0:40 i iskorišćena treća šansa.

Đoković 4:1 - Potvrda brejka, ali uz jak otpor Gofana, koji je sjajnim lobom izjednačio na 30:30, pa snažnim forhendom na 40:40.

Đoković 3:1 - Prvi brejk! Gofan je "predao" gem dvostrukom servis greškom, ali pre toga je Novak pokazao zadivljujuću upornost, jer je na svaku svoju grešku "odgovarao" agresivnom i preciznom igrom u sledećem poenu. Najduži gem do sada, sa tri "đusa".

Đoković 2:1 - Ovog puta je Gofan najavio preokret, jer je nakon 40:0 za Novaka došao do izjednačenja, sjajnom bekhend paralelom. Međutim, usledile su greške Belgijanca i Đoković ipak bez velike drame osvaja gem.

Gofan 1:1 - Novak je stigao od 40:15 do 40:40, ali ne i do brejk lopte.

Đoković 1:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC