• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej izbegao Đokovića

Autor mondo.rs

Prvi teniser sveta pobedio i Stena Vavrinku i skorom 3:0 obezbedio prvo mesto u grupi "Džon Mekinro", što znači da neće igrati sa direktnim rivalom za prvo mesto na ATP listi pre finala. Polufinale Marej - Raonić, Đoković - Nišikori

 Endi Marej je dobio i treći meč u grupi "Džon Mekinro" na završnom turniru sezone u Londonu i kao prvoplasirani izborio mesto u polufinalu.

Prvi igrač sveta je savladao Stena Vavrinku rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2 i tako definitivno izbegao za rivala u polufinalu Novaka Đokovića, koji je u drugoj grupi "Ivan Lendl" osvojio prvo mesto.

Marej je duel protiv Vavrinke dobio za 87 minuta i to mu je bio ukupno 10. trijumf protiv trećeg igrača sveta, uz sedam poraza.

Nakon ubedljive pobede Mareja, sada je izvesno i da će u polufinale kao drugoplasirani iz grupe "Džon Mekinro" bez obzira na ishod meča protiv Marina Čilića, koji je večeras na programu.

PAROVI POLUFINALA SU: Endi Marej - Miloš Raonić i Novak Đoković - Kei Nišikori.

TOK MEČA

PRVI SET

3:3 - Posle šest odigranih gemova, nema brejkova. Marej je u prva dva gema na svoj sevis Vavrinki prepustio samo dva poena, dok je Švajcarac na drugoj strani u poslednjem na servis rivala delovao mnogo energičnije, od čega je "ušla" i gotovo perfektna paralela, praktično u sam ćošak terena (30:30). Ipak, Škot je potom dobio dva naredna poena i izjednačio rezultat.

4:3 - BREJK MAREJA! "Broj jedan" želi da odmah potvrdi da nije slučajno na vrhu. Iskoristio je prvu brejk priliku na meču i poveo.

5:3 - Marej kao da je dobio krila. "Rastrčao" se po terenu i sa "nulom" potvrdio brejk

5:4 - "Iščupao" se Sten! Ili bolje rečeno, Marej je propustio ne veliku šansu, nego velike šanse. Imao je tri set lopte na servis rivala, ali je Vavrinka na svaku prednost Škota izlazio na mrežu, što mu se isplatilo

6:4 - Jeste se Škotu malo "skratila ruka" posle propuštene prilike, ali rešava set u svoju korist posle 48 minuta igre i vodi 1:0. On je osvajanjem seta osigurao plasman u polufinale.

DRUGI SET

1:0 - ODMAH BREJK! Marej nastavlja pravim putem i odmah na početku oduzima servis Vavrinki. Koristi svaku grešku Švajcarca i pretvara je u poen, sa željom da što pre okonča meč.

2:0 - Marej potvrđuje brejk, ali teže nego što se očekivalo. Vavrinka je prokockao možda i najvažniju loptu na meču. Imao je brejk šansu, prvu na duelu, nakon što je nervozni Endi napravio duplu grešku, ali je nije iskoristio.

3:0 - NOVI BREJK MAREJA! Početak kraja za Vavrinku! Marej siguran i na servis rivala. Povećava prednost i čini se da je u ovom meču sve rešeno. Vavrinka je besan zbog loše igre polomio reket

4:0 - Marej nastvalja da broji gemove u svoju korist. Dobio je četvrti u nizu u drugom setu, ali je opet spasavao brejk loptu. Sten opet propušta priliku da uhvati priključak, i sada već izvesno sve je bliži porazu

5:1 - Prekinuo je Stanislas Endijev niz, dobivši gem na svoj servis, ali je Marej potom uzvratio istom merom i stigao na korak od pobede.

6:2 - Siguran Marej završava duel u svoju korist posle sat i 27 minuta igre.

NAJAVA MEČA

Duel Endija Mareja i Stanislasa Vavrinke u Londonu odlučuje o mnogo stvari.

Taj meč rešava pitanje učesnika polufinala, ali je u igri mnogo "kombinacija", budući da na konačan ishod može uticati i drugi duel u toj grupi Kei Nišikori - Marin Čilić, koj je na programu od 21 čas.

Susreti Mareja i Vavrinke, ali i Nišikorija i Čilića važni su i zbog toga što od njihovog ishoda zavisi i to da li će Škot ostati na prvom mestu ATP liste.

Marej će plasman u polufinale obezbediti ako osvoji set protiv Vavrinke, ali će završiti prvi u grupi samo ako pobedi Vavrinku.

Na drugoj strani Švajcarcu garantovan prolazak dalje obezbeđuje pobeda nad "brojem 1" od 2:0, a ako dobije 2:1, moraće da sačeka ishod drugog meča. U tom slučaju Nišikori ne sme da pobedi Čilića. Prvo mesto u grupi Vavrinki bi obezbedila pobeda nad Marejom, a da Nišikori izgubi.

Mareju i Vavrinki ovo će biti 17. međusobni duel, a Škot vodi 9:7, uključujući i to da je pobedio i na poslednjem meču, ove godine na Rolan Garosu (3:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC