• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nike" spremio milione za Đokovića!

Autor mondo.rs

U trenutku kada je povratak Federera i Nadala u vrh svetskog tenisa sve samo ne izvestan i očekivan, američki gigant traži načine da povrati dominantnu ulogu u tenisu, tim pre što je Marej postao "maneken" konkurentske kompanije.

Da li će se Rafael Nadal i Rodžer Federer vratiti u vrh svetskog tenisa?

Ako pitate američkog giganta u proizvodnji sportske opreme, čelnike kompanije "Nike"... neće!

Svetski mediji pridali su veliku pažnju spekulaciji oko toga da bi "Nike", globalno vodeći brend u sportu, mogao Novaku Đokoviću da ponudi ugovor jači od onog koji već petu godinu ima sa japanskom kompanijom "Uniqlo".

Koliko tačno jači i dugoročniji, teško je reći u ovom trenutku, ali je poznato je da "Uniqlo" za saradnju sa najboljem teniseru sveta u poslednjih pet sezona izdvojio oko 40 miliona dolara.

"Nike" gubi i na WTA listi!

Američka kompanija dugo je, kao sponzor Serene Vilijams i Marije Šarapove, bila dominantna i na WTA turu, ali se i tu situacija pogoršala s obzirom na to da veteranka Vilijams nije više prva na svetu, a ruskinja Šarapova upala u doping skandal.

Španski portal "Marketing deportivo", posvećen biznisu u sportu, navodi da se radi o ugovoru koji se ne odbija i kojim "Nike" želi da povrati dominantnu poziciju u tenisu, tim pre što je brend koji stoji iza novog prvog tenisera sveta, Endija Mareja, veliki konkurent na tržištu. Radi se o takođe američkom brendu "Ander Armour", koji trenutno ima najjači ugovor u tenisu i koji već drugu sezonu sponzoriše škotskog asa.

Na aktuelnoj "Top 10" listi tenisera, "Nike" nosi samo još Nadal, koji bi 2017. trebalo da se vrati u vrh, ali to više nije tako izvesna stvar.

Federer je na vrhuncu moći od "Nike" partnera dobijao deset miliona dolara godišnje, baš kao i Nadal, ali će njihovi "mamutski" ugovori potpisani 2008. isteći za dve sezone. Đoković od "Uniqlo" partnera dobija dva miliona dolara manje po sezoni, a u te sume nisu uračunati bonusi, kojima je naš as u međuvremenu dodatno pojačao prihod.

Nedavno, drugi najpopularniji "Uniqlo" maneken, japanski teniser Kei Nišikori, produžio je ugovor sa partnerom iz svoje zemlje do 2020. godine i za to vreme zaradio 50 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC