• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Veliki korak Vašaša i Juga

Vaterpolisti Primorca poraženi su u prvom četvrtfinalnom meču Evrolige u Kotoru od mađarskog Vašaša 8:6 (1:2, 2:2, 0:1, 3:3).

 VATERPOLO: Veliki korak Vašaša i Juga Izvor: MONDO

Uz Vašaš, na fajnal-for u Barselonu će, po svemu sudeći, i dubrovački Jug, koji je na svom plivalištu na "Gružu" ubedljivo savladao grčki Olimpijakos 10:5 .

Na dobrom putu da se nadju na završnom turniru su i aktuelni šampioni Evrope, vaterpolisti Pro Reka, koji su u prvom duelu italijanskog četvrtfinala bili bolji od Posilipa rezultatom 13:10.

Revanš mečevi četvrtfinala igraju se 9. aprila.

Vaterpolisti Vašaša prikazali su mnogo zreliju igru i bili su bolji u gotovo svim segmentima igre, ali može se reći da je glavni razlog za poraz Primorca izuzetno loša realizacija igrača više - Primorac 4/14, Vašaš 5/9.

Kotorani su bili bolji na startu prve deonice, ali neiskorišćen peterac i nekoliko dobrih šansi gosti su znali da kazne, pa su nakon tri minuta igre preko Tota prvi došli do prednosti (1:0).

Primorac je brzo odgovorio preko Miloševića, ali do kraja prve četvrtine viđen je još jedan gol u mreži Radića za 2:1 nakon prvih osam minuta.

Na početku druge četvrtine Kotorani su delovali dosta neorganizovano, pa je nakon dva minuta igre viđeno i prvo vođstvo gostiju od dva razlike (4:2), ali kao i u prvoj deonici, odgovor Primorca stigao je već u narednom napadu, pa je rezultat smanjen na "minus jedan".

Vaterpolisti Vašaša nisu dozvoljavali Kotoranima da poravnaju rezultat već su dva i po minuta pre kraja vratili na "plus dva" da bi 38 sekundi prije kraja druge četvrtine Petrović šraubom postigao možda najlepši gol na meču i smanjio rezultat na 4:3.

Imali su vaterpolisti Primorca u trećoj četvrtini nekoliko šansi da poravnaju rezultat, ali im to nikako nije polazilo za rukom, pa je došlo do već viđenog scenarija - lob Adama Štajnmeca i novo vođstvo od dva razlike za mađarski tim (5:3).

Imao je crnogorski šampion i peterac pred kraj treće dionice, ali Pasković je zatresao prečku, tako da je ostalo 5:3 za Vašaš pred poslednju četvrtinu.

Na samom početku poslednjeg kvartala Mađari preko Kovača dolaze prvi put do tri gola prednosti, što je kako se ispostavilo, bilo nedostižno za domaće vaterpoliste.

Ipak, minut i po pre kraja meča Šetka svojim drugim golom smanjuje na samo gol razlike (7:6) i donosi nadu da se može makar do remija, ali nakon sporne odluke sudija lopta je dodeljena gostima koji preko Štajnmeca postavljaju konačan rezultat 8:6.

Najefikasniji u redovima Primorca bili su Petrović i šetka sa po dva gola, dok su kod gostiju po dva puta protivničkog golmana matirali Adam Štajnmec, Matijaš i Kovač.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC