• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Odluka pada u Zagrebu

Vaterpolisti Partizana i Mladosti u Zagrebu će krenuti od nule. Prva četvrtfinalna utakmica Evrolige u Beogradu završena je bez pobednika 9:9.

 VATERPOLO: Odluka pada u Zagrebu Izvor: MONDO

Retko kad se dešava da Partizan na svojoj Banjici juri rezultat, a kamoli da prvi put povede na jednoj utakmici tek tri minuta pre kraja!?

Pritisak zbog važnosti utakmice, očekivanja javnosti da će crno-beli lako protiv Mladosti i da je samo pitanje sa koliko će golova plusa otići u Zagreb, pokazala su se kao preveliko breme za tim Partizana. Uz to, očajna realizacija igrača više (samo pet golova iz 14 takvih napada), dosta promašenih otvorenih šuteva i vrlo nesigurni golman Nikola Kuljača uticali su na to da Partizan, na kraju, ipak bude zadovoljan remijem.

Mogao je vrlo lako da ode u Zagreb sa minusom, doduše imali su crno-beli i priliku da povedu sa dva gola razlike (kod 9:8 nerealizovan igrač više). Moglo je da bude i mnogo gore.

U trećoj četvrtini Mladost je imala čak tri gola prednosti (7:4), ali su crno-beli odigrali potom kao u transu i nošeni sjajnom podrškom sa tribina, uspeli da izjednače. Na žalost, ne i da povedu, a imali su nekoliko prilika.

Mladost je od početka utakmice zaigrala agresivno, a stari lisac Ozren Bonačić, koji je nedavno ponovo preuzeo kormilo zagrebačkih "žabaca", jakim presingom na Andriji Prlainoviću većim delom utakmice držao je Begrađane u šahu.

Odbrana Zagrepčana sa pet igrača u zoni i striktna markacija najboljeg vaterpoliste crno-belih ove sezone bila je teško rešiva jednačina za Partizan sve do druge polovine treće četvrtine, kada je srpski šampion konačno pronašao način da probije bedem gostiju.

Zahvaljujući raspoloženom Filipu Filipoviću, strelcu četiri gola (ali i promašio drugi peterac), crno-beli su uspeli da se "izvuku" protiv raspoložene Mladosti, koja je očigledno povratila formu u pravom trenutku. Posle dva neočekivana poraza u svom bazenu (od Jadrana iz Herceg Novog u Evroligi i Šibenika u plej-ofu hrvatskog prvenstva), Zagrepčani su se prenuli dolaskom Ozrena Bonačića.

Ništa nije izgubljeno

"I pre meča sam rekao da će biti teško, a činjenica da smo stalno jurili rezultat nam je trošila energiju i ulila nervozu u našu igru. Sigurno je da nismo zadovoljni rezultatom. Propustili smo i priliku da se odlepimo, dosta otvorenih šuteva smo ispromašivali", rekao je trener Partizana Dejan Udovičić.

Udovičić nije imao objašnjenje za toliki broj promašenih napada sa igračem više. "I ranije smo imali istih problema. Verovatno su zbog prevelike želje, htenja bili sputani".

Posle meča centar crno-belih Duško Pijetlović ocenio je da je ovo najslabija utakmica Partizana, ne samo ove sezone, nego verovatno u poslednje tri godine otkada je on došao na Banjicu. "Nismo igrali kao tim, ali biće valjda bolje u Zagrebu. Sve čestitke Mladosti, ali i našim navijačima", kratko je procedio Pijetlović.

Trener Mladosti Ozren Bonačić izrazio je zadovoljstvo povodom igre svoje ekipe, ali je ocenio da pobednik duela još nije odlučen. "Odigrali smo mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama, ali ima još prostora za napredak. Obe ekipe imaju podjednake šanse za plasman u polufinale", naveo je Bonačić.

Direktor Mladosti Perica Bukić bio je apslutno nezadovoljan suđenjem. "Ko god je gledao utakmicu video je da je Mladost bila bolja. Ne volim da komentarišem suđenje, ali ovo do sada nisam video. U svakom slučaju, ambijent je bio sportski, igrači su igrali fer, ali su gledaoci mogli da vide jednu napetu i kvalitetnu utakmicu. Iako je Partizan bio u prednosti pred ovu prvu utakmicu, mislim da su sada šanse 50-50", rekao je Bukić.


Revanš se igra 9. aprila u Zagrebu, a u slučaju nerešenog rezultata, bez obzira na broj golova, putnik na fajnal-for će se odlučivati u dodatnih dva puta po tri minuta. Ako ni tada ne bi bilo pobednika pucaće se peterci.

Plivalište: Banjica
Gledalaca: 3.500
Sudije: Kalino (Italija), Kišelji (Madjarska)

rezultat 9:9 (2:2, 2:3, 3:3, 2:1)

Igrač više: Partizan 14/5. Mladost 9/4
Peterci: Partizan 2/1.

PARTIZAN: Kuljača, Nastran 1, Bejli, Aleksić, Pjetlović 1, Bašić, Gocić 1, Avramović, Filipović 4, S. Mitrović 1, Ivošević, B. Mitrović, Prlainović 1.

MLADOST: Pavić, Burić, Smit 1, Vrdoljak 1, Josep, Franković 1, Franičević 2, Antonijević 1, Đogaš 2, Karač, Muslim, Buljubašić 1, Lončar.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC