• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grbavac: SEHA dvosjekli mač, nije lako

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Izviđača u razgovoru za MONDO osvrnuo se na priznanje za najboljeg trenera SEHA lige u novembru, prvu pobjedu u sezoni, te na pritisak igranja protiv jakih protivnika.

Izviđač je poslije osam poraza u devetom kolu savladao Tatran Prešov i stigao do prvog trijumfa.

Trud ekipe iz Ljubuškog nagradila je novinarski tim SEHA lige koji je lijevog beka Josipa Šarca i trenera Zdenka Grbavca uvrstio u najbolji tim u novembru.

"Ta komisija novinarska bira tu ekipu svaki mjesec. Drago mi je zbog mene i Josipa, to je samo jedna potvrda dobrog rada, ništa drugo. Nadam se da ćemo ovako nastaviti, bez obzira što nam rezultati baš i ne idu u prilog. Ali znamo s kakvim ekipama i protivnicima igramo i dajemo svoj maksimum", bio je prvi komentar Grbavca u kratkom razgovoru za MONDO.

Trener Izviđača istakao je da je ova pobjeda donijela samopouzdanje, što se vidjelo i u narednom meču "skauta".

"Ta utakmica s Prešovom nam je dala vjetar u leđa. Mi smo sada i u Celju odigrali nekih 45 minuta dobre utakmice, borili se, ali jednostavno Celje je ipak malo iskusnija i objektivno bolja i od nas i od Prešova. To su na kraju i pokazali, iako smo izgubili sa po meni malo nerealnih devet golova razlike. U zadnje dvije minute ušli smo sa minus pet".

Pres tim SEHE naveo je da je Grbavcu teško jer je sa mladim timom među "vukovima" ali d aje uprkos tome uspio stići do pobjede, u koju je malo ko vjerovao.

Grbavac kaže da zaista nije lako ni njemu ni igračima.

"I za mene, i za Izviđač i za igrače ova liga je sigurno dvosjekli mač. U jednom kontekstu je dobra, dolazi do profilisanja igrača i njihove nadogradnje, i moje lične isto tako, a u drugu ruku gubite utakmice i to nije lako podnijeti. Zadovoljan sam što igramo dobro i što u skladu sa svojim mogućnostima protiv jakih protivnika pruža dobre partije. Malo je teško iz poraza u poraz ići. Malo nas je digla pobjeda protiv Prešova, ali sve u svemu nije lako. Treba ostati psihički stabilan, igrači koliko god da su mladi, svjesni su svoje kvalitete, ali isto tako nije im lako podnositi taj poraz. Borimo se, pričamo puno na tu temu, objašnjavamo da je to normalna pojava u našoj ligi i mislim da će sve biti OK".

Izviđaču sada slijedi utakmica upravo protiv Tatrana, ovaj put na gostovanju u Prešovu.

"Mi ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici. Uspjeli smo ih nadigrati u Ljubuškom i ja se nadam ako zadovoljimo prvo poluvrijeme kao u Celju, ako u oba smjera budemo dobri, ako produžimo tu minutažu dobre igre mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu u Prešovu", očekivanja su Grbavca pred duel koji je na rasporedu u utorak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC