• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šveđanke, teško ako mislite da ćete lako dobiti"

Autor mondo.rs

Srpske rukometašice sutra (20.45) u poslednjem kolu prve faze EP igraju protiv domaćina i veruju da mogu i do treće pobede

 Rukomet Srbija pred Švedsku Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije odradile su perfektan posao u prva dva meča na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Najpre su pobedile Sloveniju (36:34), a potom i favorizovanu selekciju Španije (25:23), čime su obezbedile prolaz u drugi krug takmičenja.

Izabranice selektora Dragice Đurić sa maksimalnim učinkom očekuju poslednji duel u grupi A, protiv domaćina Švedske, koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

Šveđanke su pred svojom publikom ostvarile polovičan učinak - bile su bolje od Španije (25:19), ali su neočekivano poražene od Slovenije u drugoj rundi (23:25).

Reč je o veoma kvalitetnoj selekciji, koji na ovom prvenstvu ima gotovo identičan sastav sa Olimpijskih Igara u Riju, gde su zauzeli sedmo mesto. Predvodi ih Izabela Gulden, igračica CSM iz Bukurešta, koja je proglašena za najbolju rukometašicu u Ligi šampiona, u kojoj je njen klub osvojio trofej.

Šveđanke imaju dve medalje sa velikih takmičenja. Na EP 2010 u Danskoj i Norveškoj, bile su pravi hit plasiravši se u finale, gde ih je porazila Norveška. Tada je rukometni svet upoznao imena Izabele Gulden i Linee Torstenson. Četiri godine kasnije u Budimpešti, Šveđanke su došle do bronze, a za MVP turnira izabrana je Gulden.

O kontinuitetu rezultata Šveđanki najbolje govori podatak da su učestvovale na tri vezana olimpijska turnira - od Pekinga do Rija, ali su tek na poslednjem uspele da se plasiraju u četvrtfinale.

Reprezentacije Srbije i Švedske tri puta su se sastajale u poslednjih nekoliko godina, a kuriozitet je da nije bilo pobednika u tim mečevima.

Prvi put su snage odmerene u Beogradu na EP 2012, kada je meč glavne faze završen rezultatom 23:23. Samo nekoliko meseci kasnije u kragujevačkom "Jezeru" viđen je još jedan remi (25:25) u okviru kvalifikacija za EP 2014, a onda još jedna drama u Kristijanštadu završena je rezultatom 18:18.

Srpske igračice posle dve pobede na startu i ubedljivog prvog mesta u grupi A sa velikim samopouzdanjem dočekuju duel protiv Švedske.

Veruju da kao što su pobedile Španiju, mogu i Švedsku.

"Znam da je malo ko verovao u nas da možemo da ostvarimo ovako dobar rezultat na startu, očekivanja su bila da ćemo imati nulu posle dve utakmice. Verujem da će i Šveđankama biti teško ako pomisle da će lako da nas pobede. Zašto sa dva, zašto ne preneti četiri boda u narednu fazu takmičenja? Zašto da nam bude teže u Geteborgu? Pune smo adrenalina, idemo dalje", rekla je srpska igračica Jelena Lavko.

Meč između Srbije i Švedske na programu je u četvrtak od 20.45 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC