• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemačka "pregazila" malokrvnu Srbiju!

Autor mondo.rs

Druga faza Evropskog prvenstva počela je loše za Srbiju. Očajne "Orlice" su u Geteborgu, u prvom meču Grupe I, lagano poražene od Nemačke 26:19.

San o polufinalu raspršio se u subotu u Geteborgu!

Srbija je protiv Nemačke, po mnogima najlakšeg rivala u drugoj fazi, odigrala najlošiju utakmicu, upisala prvi poraz na šampionatu i miljama se udaljila od polufinala, koje bi bilo na dohvat ruke da su "orlice" trijumfovale.

SRBIJA - NEMAČKA 19:26 (10:14)!

Jasno je da i umor, posle velike potrošnje u prvom delu takmičenja, sustiže naše devojke, ali kako njima, tako i drugima. Protiv Nemačke Srbija je bila daleko, daleko ispod nivoa igara koje je pružala protiv Slovenije, Španije i Švedske. Razočarale su potpuno i malo nade ostaje protiv strahovito brze Holandije i moćne Francuske.

Koncentracija u napadu kao da nije postojala, a o tome svedoči ogroman broj nerezonskih šuteva, poklonjenih kontri, izgubljenih lopti... Ni odbrana nije bila čvrsta kao na prethodnim mečevima. Jednostvano, tim Dragice Đurić je potpuno podbacio i nije zaslužio ni neizvesnu završnicu. Nije je ni bilo...

Počelo je promašajem Marine Dmitrović i Kristine Liščević sa devet metara, neuspelim pokušajem loba Slađane Pop Lazić sa crte, a slično je učinila i Katarina Krpež iz sedmerca. Nemice su sve kažnjavale i vrlo brzo na semaforu je pisalo 5:1. Razliku su lagano održavale do odmora, a ona je u većem delu prvog poluvremena bila i ubedljivija. O igri u nastavku dovoljno je opisati četiri napada Srbije.

OVAKO: Izgubljena lopta, izgubljena lopta, kontra i prestup, pa faul u napadu.

Samo je Tamara Georgijev bila napadački raspoložena, ali nije imao ko da je prati. Ona je postigla sedam golova, Dmitrović četiri, Krpež tri, Željka Nikolić dva, Pop Lazić, Stojiljković i Liščević dale su po jedan. Nemačka je imala 12 STRELACA, a postigla je 26 golova! Huber sa četiri bila je najefikasnija.

GRUPA I

Srbija - Nemačka 19:26
Švedska - Holandija
Španija - Francuska

TABELA: Nemačka (+1) 4, Srbija (+1) 3, Švedska 3, Holandija 2, Francuska 2, Španija 0.

IZ MINUTA...

19:26 - KRAJ!

17:24 (55. minut) - Nema nikakve drame u Geteborgu.

14:22 (47. minut) - Georgijev postiže gol iz sedmerca. Kramer s krila, a Tamara Georgijev je jedina raspoložena u našem timu. Željka Nikolić sa desnog krila, osveženje. I opet, naše staju, a Nemice daju gas...

- Dragica Đurić traži tajm-aut.

11:19 (42. minut) - Nemice pogađaju stativu iz penala, ali šta to vredi kada nijednu grešku, pa čak i veći broj isključenja Nemica Srpkinje ne koriste. Mogu i da golmani skidaju zicere, kao što je to učinila Čolić, kada je napad KATASTROFALAN. Najveća prednost za Nemačku!

Umesto buđenja dobili smo JEDAN gol za OSAM minuta...

OVAKO: Izgubljena lopta, izgubljena lopta, kontra i prestup, pa faul u napadu. Tako su izgledala poslednja četiri napada Srbije!

11:17 (35. minut) - Dmitrović prva postiže gol za Srbiju u drugom delu, posle malo više od tri minuta igre. Huber lako iz sedmerca vraća "plus šest", a naše devojke opet gube loptu. Konačno kontra i laka realizacija Krpež. Ne, ipak prestup... Strašno!

10:16 (33. minut) - Karolijus je deseti strelac za Nemačku na meču protiv Srbije. Stojiljković ne uspeva sa devet metara, dok na drugoj stranu Hubinger trese mrežu i vraća stanje na veći deo prvog poluvremena.

Vrlo loš početak celog tima. Tek u poslednjih nekoliko minuta Srbija je počela da pojačava i to se odmah odrazilo na rezultat, sve teže golove Nemica i lakše za "orlice". Ako nastave kao u poslednjih nekoliko minuta, preokret je realan, u suprotnom smeši nam se prvi poraz.

10:14 (30. minut) - Huber! Još jedan sedmerac i igrač više. Nemice su lako odbile nalet Srbije. Georgijev nalazi rupu u odbrani Nemačke, smanjuje na 9:14. Dostižna je to prednost, ali mora čvršće u odbrani i sa mnogo više koncentracije u napadu, da se smanji broj izgubljenih lopti. Tamara Georgijev koristi penal i sada je podnošljivih "-4".

8:13 (26. minut) - Hubinger vara Risović, a Georgijev uzvraća. Krenulo je u napadu. Još da proradi odbrana... I opet, taman kada su Srpkinje uhvatile zalet, Krepež je bacila kontru Nemicama. Ispravlja naš kapiten grešku golom na drugoj strani.


6:11 (24. minut) - Konačno dva vezana gola, prvo Kepež vrlo lepo s krila, pa Dmitrović. Bigler reaguje istog momenta i traži predah za svoje devojke. Ko zna možda je ovo najava bolje igre Srbije, koja je u protekla 24 minuta bila daleko ispod nivoa koji smo imali prilike da vidimo na ovom prvenstvu.

- Svaki treći napad naše devojke šutnu na gol...

4:11 (21. minut) - Predaja, tako za sada deluje. Da li je moguće da se Srbija vrati u meč?

4:10 (19. minut) - Iz nekog razloga zaradili smo isključenje i izgubili loptu, a da nismo ni krenuli u napad. Kapiten Krepž igra vrlo loše, ali isto je i kod ostalih devojaka, danas nema raspoloženih i očigledno da su se zadovoljile igrama u prvoj fazi. Nemice zatrpavaju naš gol i imaju ubedljuvu prednost.

4:9 (18. minut) - Tamara Georgijev postiže gol iz sedmerca. Liščević iz punog trka postiže prvi gol.  Krepež promašuje ceo gol iz pozicije kada je teško bilo ne postići pogodak. Nemice lako rešavaju igrača više i Huber s desnog krila vara Ninu Kulundžić. Serija promašaja Srbije se nastavlja...

2:7 (14. minut) - Saskia Lang iz kontre posle nove odlične odbrane Voltering. KONAČNO, Stojiljković posle 12 minuta postiže prvi gol za Srbiju iz igre. Ali, Hubinger ne staje.

- Dragica Đurić nema kud nego da traži tajm-aut.


1:5 (10. minut) - Ništa ne polazi našim devojkama za rukom. Loše su ušle u utakmicu i Nemice za sada to obilato koriste. Kim Naidzinijavičijus postiže treći gol, a tek u sedmom minutu Katarina Krpež koristi sedmerac i "probija led". Odbrana sa igračem više bila je odlična, Čolić brani udarac sa devet metara. I Slađana Pop Lazić je manje koncentrisana, pokušava da lobuje sa šest metara i prebacuje ceo gol. Naidzinijavičijus je još jedno sjajna u napadu...

Ni drugi sedmerac nije iskorišćen. Potreba da se lobuje visoka Voltering ne jenjava. Loše i ne piše nam se dobro, jer Nemice lako potižu peti gol preko Ane Lorper.

0:2 (5. minut) - Marina Dmitrović nije uspela da postigne prvi gol, podigla se sa devet metara i promašila čitav gol. Sa druge strane isto to je ulinila Ane Hubinger i pogodila. Marija Čolić je počela utakmicu i posle izgubljene lopte Srbije upisala prvu odbranu zicera. Ni Kristina Liščević nije pogodila, odmah je bačena kontra. koju u 2:0 pretvara Svenja Huber.

Nemice su bolje počele...

Jovana Stojiljković ne koristi sedmerac. Odlična je Klara Voltering.

- Utakmica je počela, prvi napad za Srbiju!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC