• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želja Srbije nedovoljna za klasu Holandije!

Autor mondo.rs

U meču "biti ili ne biti", srpske reprezentativke naišle na prejakog rivala.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u ponedjeljak se i definitivno oprostila od borbe za polufinale na Evropskom prvenstvu u Švedskoj!

Šansa koja se "orlicama" ukazala poslije tri fenomenalne partije u prvoj fazi takmičenja ispuštena je odmah u prva dva meča četvrtfinalne grupe u Geteborgu.

Poslije "laganog" poraza od selekcije Njemačke, vicešampion svijeta - Holandija, bio je preveliki zalogaj za iscrpljenu, povredama oslabljenu i ipak nedovoljno iskusnu reprezentaciju Srbije.

SRBIJA - HOLANDIJA 27:34 (12:17)

Izabranicama Dragice Đurić poslije drugog poraza na šampionatu ostaje da u posljednjem kolu takmičenja po grupama poprave utisak protiv odličnih Francuskinja, kojima će meč protiv Srbije vjerovatno značiti i potvrdu plasmana u polufinale.

Srpkinje su u prvih nekoliko minuta snažno parirale djevojkama koje u ovom trenutku igraju možda i najbrži rukomet na svijetu. Srpski tim poveo je 4:3, ali je i promašio mnogo otvorenih i lakih šuteva, što je protivnik iskoristio i serijom 5:0 se "odvojio" na razliku poslije koje je prilično lako kontrolisao dešavanja na terenu.

Na utakmici protiv Španije, "orlice" su ostale bez vođe tima, iskusne Jelene Lavko, a koliko su se istrošile protiv Slovenije, Španije i Švedske najbolje opisuje činjenica da su "motori" ekipe - Katarina Krpež i Kristina Liščević odigrale svega nekoliko minuta protiv Holandije i brzo se povukle na klupu.

Srbija je mnogo bolje otvorila drugo poluvrijeme, na krilima odbrana Marije Čolić uspjevala da postigne gol više od Holandije, ali kada je konačno imala napad da se poslije desetak minuta igre u nastavku približi na samo dva gola zaostatka, koje bi joj definitivno ulilo neophodnu dozu samopouzdanja, usljedila je tehnička greška u samom polasku ka golu Holandije i lak pogodak vicešampiona svijeta.

Taj momenat kao da je i definitivno prelomio na koju stranu će otići utakmica. Holanđanke su pojačale ritam, brzom igrom lako stizale do golova i iz minuta u minut uvećavale prednost. Umjesto neizvjesnog završetka utakmice uslijedilo je rutinsko privođenje kraju od strane "lala".


SRBIJA: Risović (4 odbrane), Kolundžić, Čolić (9 odbrana) Radosavljević 4, Krpež 1, Kovačević 1, Janjušević 3, Georgijev 4, Pop Lazić 1, Obradović, Trifunović, Nikolić 1, Stoiljković 8, Liščević, Petrović 1, Dmitrović 3.

HOLANDIJA: Janković (2 odbrane), Vester (9 odbrana), Kramer 2, Van der Heijden 1, Bont 2, Abing 6, Val Olfen 3, Snelder 2, Knipeborg 1, Broh 6, Vizer 2, Grot, Dulfer 1, Gos, Maleštejn 5, Polman 4


Tabela:

Grupa I

Španija - Njemačka 20:20 (12:9)
Srbija - Holandija 27:34 (12:17)
Francuska - Švedska

TABELA: Holandija 6, Njemačka 5, Francuska (-1) 4, Srbija 3, Švedska 3, Španija 1.

IZ MINUTA...

- KRAJ UTAKMICE, POBJEDA HOLANDIJE 34:27 -

27:34 Ishod je poznat već 15-ak minuta... Utakmica mirno ide ka pobjedi rivalki srpske reprezentacije.

22:29 (50. minut)

21:28 (47. minut) Broh večeras ne promašuje (5/5 iz igre), iako je praktično svaki gol postigla iz zicera. Do pre sedam minuta šansa je postojala, a sada...

20:24 (43. minut) Marija Petrović golom sa crte prekida mini-seriju rivalki.

19:23 (42. minut) Šteta... Srpske djevojke brzo su izgubile loptu u napadu za "minus 2". Holanđanke brzo vraćaju razliku od četiri gola.

19:22 - (39. minut) Nagovještaj buđenja Srpkinja! Marina Dmitrović postigla je gol i primorala rivalke da pozovu tajm-aut.

12:17 - Rezultat prvog dijela sve govori!

11:17 (28. minut) - Frustrirajuće! Srbija stigne na tri gola zaostatka, pa izgubi dvije lopte...

11:14 (27. minut) - Radosavljević, pa Pop Lazić iz kontre. 

9:14 (25. minutu) - Stojiljković nastavlja da pogađa, priključila se i Janjušević, Srbija je smanjila na minus tri, a onda za 10-ak sekundi primila dva gola.

7:12 (22. minut) - Holanđanke potpuno kontrolišu utakmicu. 

- Nažalost srpska odbrana je probušena, Holanđanke počinju sa "sipaju" iz svih pozicija. 

7:10 (17. minut) - Bore se djevojke koliko mogu protiv vicešampionki svijeta. Problem je u previše neiskorišćenih lakih udaraca. Za sada samo Stojiljković igra perfektno. Postigla je već pet golova.

5:8 (14. minut) - Georgijev je prekinula seriju od 5:0, ali odmah Srbija prima gol iz kontre sa "brzog centra".

- Ne valja. PREVIŠE promašenih lakih šuteva!

4:6 (10. minut) - 
Serija Holandije se nastavlja i prvi put na meču imaju dva gola prednosti. Dragica Đurić poslije šestog gola rivala prinuđena je da traži minut odmora. Holandija igra strahovito brzo.


4:5 (9. minut) - Maleštajn za drugo vođstvo Holandije. Prethodno je Stojiljković pogodila stativu.

4:4 (7. minut) - 
Abinj postiće drugi gol za Holandiju, Stojiljković još jednom pogađa, a Maleštajn postiže ekspresam pogodak. Jovana koristi i sedmerac. Nažalost loša kontra Srbije i Abinj ponovo trese mrežu.


2:1 (3. minut) - 
Prvo Ivet Broh, pa Katarina Krpež, a preokreće Jovana Stojiljković. Efikasno je krenula Srbija poslije prvog neiskorišćenog napada. Holanđanke griješe, a Stojiljković i Sanja Radosavljević ne uspjevaju da povećaju prednost.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC