• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trofej ostaje crno-beli: Partizan odbranio Kup!

Autor mondo.rs

Ekipa Zorana Milenkovića slavila u "večitom derbiju" u finalu Kupa i trijumfaln o završila prvi deo sezone!

Pehar Kupa Srbije ostaje u vitrinama šampiona!

Vaterpolisti Partizana drugu sezonu zaredom završavaju kalendarsku godinu osvajanjem trofeja, koji su od osamostaljenja Srbije osvojili osam puta, a kroz istoriju još 17 puta.

Ekipa Zorana Milenkovića ostvarila je mirnu pobedu u prvom ovosezonskom "večitom" derbiju. Počela je furiozno, povela 5:0 i održavala tu prednost do kraja meča, uprkos trudu crveno-belih.

Vaterpolisti Zvezde, suočeni i sa zdravstvenim problemima, najbliže su prišli Partizanu u trećoj četvrtini, kada su imali šut za "minus 2". Aleksandar Radanović odmah je odgovorio, vratio prednost crno-belih na "plus 4" (6:2) i vratio meč u miran ritam.

Crveno-beli potom su zapretili u finišu, golovima Dragana Draškovića i Veljka Tankosića, ali je ishod u tim trenucima već bio jasan, iako je Nikola Jakšić isključen u finišu bez prava zamene, zbog udaranja protivnika.

PARTIZAN - ZVEZDA 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)



Trijumfom u Nišu, crno-beli su osvojili prvi trofej pod Milenkovićevim vođstvom. Njegova ekipa opravdala je ulogu favorita, savladavši u polufinalu i Vojvodinu.

Najefikasniji među crno-belima u finalu su bili Ognjen Stojanović, Đorđe Lazić i Aleksandar Radanović, koji su postigli po dva gola. Na drugoj strani, dvostruki strelac za crveno-bele bio je Filip Ćorić.

IZ MINUTA U MINUT:

ČETVRTA ČETVRTINA - 8:5

Nikola Jakšić, lider crno-belih, zarađuje treće isključenje, faulom nakon kojeg su crveno-beli izveli najstrožu kaznu. Strelac je bio Veljko Tankosić, za 8:5.

Zvezda ponovo prilazi na "minus 4". Strelac je Dragan Drašković, sa krila, u situaciji sa igračem više crveno-belih u bazenu. Partizan pred poslednja tri i po minuta vodi 8:4.

Partizan vraća maksimalnih "plus 5" za Partizan. Ognjen Stojanović postigao je svoj drugi gol na utakmici, za 8:3.

TREĆA ČETVRTINA - 7:3

- Još jedan gol crno-belih, odmah posle kratke pauze. Radanović je pogodio još jednom, za novih "plus 4" branioca trofeja. Sada je 7:3.

- Dok navijači bacaju petarde, trener Partizana Zoran Milenković traži tajm-aut.

Zvezda poentira treći put na meču. Ponovo je Ćorić pogodio, o stavivu - 6:3.

Crveno-beli pogađaju stativu pri šutu za "minus 2", a Aleksandar Radanović ih kažnjava i ponovo donosi Partizanu "plus 4", u četvrtom minutu nastavka - 6:2.

Prvi gol u drugom poluvremenu postiže Zvezda. Petar Ivošević izborio se na centarskoj poziciji za mesto i u duelu postigao svoj prvi pogodak. Partizan sada vodi 5:2.

DRUGA ČETVRTINA - 5:1

Crveno-beli realizuju devetu situaciju sa igračem više u bazenu. Strelac je Filip Ćorić, koji pogađa za "minus 4" svog tima. Rezultat je 1:5.

Dok crveno-beli nižu promašaje sa spoljnih pozicija, crno-beli sredinom druge deonice ulaze u problem sa isključenjem svog najboljeg igrača Nikole Jakšića, koji je drugi put morao van igre. Nedugo potom, Radomir Drašović postigao je svoj prvi gol na meču, za vođstvo Partizana 5:0.

PRVA ČETVRTINA - 4:0

Partizan rutinski ide ka trofeju. Đorđe Lazić postigao je dva gola i predvodio crno-bele. Sa druge strane, crveno-beli nisu iskoristili nijednog od četiri igrača više.

Utakmica se igra pred punim tribinama dvorane "Čair", uz prisustvo najvatrenijih navijača oba tima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC