• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gol i potres mozga u zadnjoj sekundi! (FOTO)

Autor mondo.ba

Rumunke u dramatičnoj završnici stigle do pobjede 23:22 nad Njemačkom i petog mjesta na EP u Švedskoj. Kristina Zamfir postigla odlučujući gol koji ju je koštao povrede, kao i golmana Klaru Voltering.

 Gol i potres mozga u zadnjoj sekundi! (FOTO) Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dramatična završnica viđena je na meču za peto mjesto između Njemačke i Rumunije a na kraju su slavile Rumunke 23:22.

Utakmica koje ipak nije imala rezultatski značaj s obzirom da samo polufinalisti Evropskog prvenstva idu na svjetsko, odlučena je u posljednjoj sekundi pogotkomk Kristine Zamfir, ali je rezultat bio u drugom planu nakon povrede rumunske igračice i njemačkog golmana Klare Voltering.

Devet sekundi prije kraja Zamfir je ukrala loptu Nijemicama i završila kontranapad šutom za pobjedu poslije kojeg se sudarila sa protivničkim golmanom, a onda udarila i glavom u stativu.

Video njihovog sudara pogledajte OVDJE.

Obje igračice ostale su na zemlji, a uslijedila je prava drama i panika u Skandinavium Areni u Geteborgu.

Igračice oba tima pritrčale su i panično dozivale doktore, pa ih je čak i oficijalni spiker morao da smiruje rekavši da pomoć stiže.

Nakon nekoliko minuta neizvjesnosti ustala je prvo Kristina Zamfir i zaradila aplauz publike u dvorani, da bi se nešto kasnije pridigla i Klara Voltering.

Golman njemačke reprezentacije je međutim gore prošla u ovom duelu, pošto je na nosilima iznesena iz hale, a prema prvim informacijama koje je saopštio njemački rukometni savez sumnja se na potres mozga.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpuno izjednačenoj igri o čemu svjedoči rezultat 11:11, ali i deset izjednačenja u prvih 30 minuta.

Reprezentacija Rumunije, koja je na ovom meču bila bez svoje najbolje igračice Kristine Neagu koja je bila pošteđena, kao i Paule Ungureanu, vodila je sa tri gola prednosti početkom drugog poluvremena, ali su Njemice u finišu bile bliže trijumfu.

Vodile su 21:10, potom i 22:21 i čak imale posljednji napad poslije tajma auta selektora Mihalea Biglera, ali su izgubile loptu i Zamfir je to kaznila pogotkom u posljednjoj sekundi.

U polufinalnim mečevima na Evropskom prvenstvu u Švedskoj večeras se sastaju Holandija i Danske, te Francuska i Norveška.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC