• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMINACIJA! Sedmo zlato za Norvežanke!!!

Autor mondo.ba

Rukometašice Norveške odbranile titulu evropskog šampiona! U reprizi finala Svjetskog prvenstva Norvežanke su savladale Holandiju 30:29 i stigle do trofeja.

Norveška je novi stari evropski šampion!

Norvežanke su do svoje sedme evropske titule stigle pobjedom 30:29 u finalu nad Holandijom.

Osvajanjem EP u Švedskoj bez izgubljenog meča Norveška je još jednom potvrdila dominaciju u evropskom rukometu. Osim sedam zlatnih Norvežanke su osvojile još tri srebrne i jednu bronzanu, odnosno 11 medalja na 12 evropskih šampionata!

NORVEŠKA - HOLANDIJA 30:29 (15:15)

Bila je ovo repriza finala Svjetskog prvenstva 2015 odigranog u danskog Herningu.

Norvežanke su tada prilično lako stiglo do trijumfa 31:23, a ove nedjelje u Geteborgu su se morale znatno više pomučiti da bi odbranileevropski  trofej.

U prvih 30 minuta viđen je brz i lijep rukomet u kojem nijedna selekcija nije uspjela da stigne do prednosti.

Egal iz prvog poluvremena (15:15) trajao je još deset minuta u nastavku, a onda su Norvežanke predvođene raspucanom Norom Mork i nošene ogromnom podrškom sa tribina stigle do osjetnije prednosti.


Serijom 4:0 evropske i svjetske šampionke odlijepile su se na četiri gola prednosti, a 15 minuta prije kraja Holanđanke su propustili priliku da tu prednost prepolove, pošto je Kari Grimsbo odbranila sedmerac Mauri Vizer.

I nova prilika Holandije da dođe na “minus dva” propala je poslije odbrane Grimsbo, a Marit Frafjord kaznila je to pogotkom za 29:25.

U finišu je ipak viđena neizvjesna završnica. Holanđanke su taktikom sa dva pivota i sa sedam igrača u polju u fazing napada, stigle na samo gol zaostatka -  30:29, ali je šut Estavane Polman za izjednačenje odbranila Kari Grimsbo.


Poslije odbrane Tes Vester Holanđanke su imale posljednji napad, ali su loptu nakon prekršaja pet sekundi prije kraja bacile u prazno i Norveška je trijumfom 30:29 postala evropski šampion.

Do sedme titule evropskog prvaka Norvešku je vodila Nora Mork sa 12 golova i zasluženo je ponijela titulu najbolje igračice finala, a ujedno i najboljeg strijelca šampionata sa 53 gola.


U meču za treće mjesto Francuska je pobjedom nad Danskom 25:22 stigla do svoje treće evropske bronze.

Za najkorisniju igračicu EP u Švedskoj proglašena je Niki Grot, srednji bek reprezentacije Holandije.

Ona se našla i u idealnom timu šampionata, kao najbolji srednji bek.  U najboljem timu su još i Sandra Toft (golman, Danska) Kamila Herem (lijevo krilo, Norveška), Kristina Neagu (lijevi bek, Rumunija), Ive Broh (pivot, Holandija), Nora Mork (desni bek, Norveška) i Karmen Martin (desno krilo, Španija)

FINALE:

Norveška – Holandija 30:29 (15:15)

Meč za treće mjesto:

Francuska – Danska 25:22 (14:9)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC