• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman: Idemo dalje!

Autor mondo.ba

Poraz u pripremnom meču od Makedonije 24:28 nije teško pao selektoru "zmajeva".

 Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman nije nezadovoljan nakon poraza od Makedonije 24:28 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon prve prijateljske utakmice protiv Makedonije (24:28) selektor bh. rukometaša Bilal Šuman kazao je da čovjek nikada ne može biti zadovoljan kada izgubi, ali da pomaka u igri našeg tima ima.

"Ne treba zanemariti činjenicu da smo igrali protiv selekcije koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu. Opet, izuzimajući prvi dio prvog poluvremena i nekoliko minuta s početka drugog dijela, mi smo bili ravnopravan, u pojedinim periodima i bolji rival. Imali smo dosta tehničkih grešaka u tom prvom dijelu, ali kada smo konsolidovali snage onda je to bilo puno drugačije. Ima dobrih stvari sve više, krila nam imaju sve više lopti, kontre i polukontre sve bolje funkcionišu… Naravno, ima i nedostataka, na kojima radimo cijelo vrijeme i radićemo dok ih ne otklonimo", rekao je Šuman nakon utakmice, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza BiH.

U prvom susretu s Makedoncima svi igrači izuzimajući golmana Damira Efendića i Denisa Serdarevića dobili su lijepu minutažu. Novi meč protiv Makedonije na programu je već večeras od 20 časova, što je prilika za nova dokazivanja nekim igračima.

"Radimo po planu kako smo ga i zacrtali. Danas ćemo dati više prilike nekim igračima, koji su u prvom susretu imali nešto manju minutažu. Iskoristićemo ovu priliku da svako od igrača dobije šansu. U prvoj utakmici je, recimo, branio Benjamin Burić. Sada ćemo dati priliku i Efendiću i Serdareviću. Tako je na svim pozicijama", istakao je Šuman.

Osim današnje utakmice, "zmajevi" će i sutra imati još jednu prijateljski susret s Makedoncima, oba su zatvorenog karaktera, onda 6. januara neće biti utakmica već dva treninga i analiza urađenog.

Za Beograd bh. tim ide 7. januara, dan kasnije je utakmica sa Saudijskom Arabijom. Protiv Bahreina meč je na programu 9. januara u prijepodnevnim satima, a poslijepodne je avionom predviđen povratak u Sarajevo, gdje će rukometaši BiH nastaviti s pripremama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC