• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak jači od vetra i Štepaneka - polufinale!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dohi nakon pobede nad Radekom Štepanekom (6:3, 6:3). Sledeći rival Fernando Verdasko!

Istorija, forma, godine - sve je bilo na Novakovoj strani u duelu protiv Radeka Štepaneka u četvrtfinalu turnira u Dohi - i srpski teniser je potvrdio zbog čega je bio favorit!

Novak Đoković je stigao do polufinala turnira u Kataru pošto je nakon sat i po vremena borbe savladao češkog veterana Radeka Štepaneka (6:3, 6:3), a poseban problem dvojici tenisera danas je pravio snažan vetar zbog kog nije bilo ni mnogo gledalaca.

Za mesto u finalu Nole će se boriti sa Fernandom Verdaskom koji je savladao Karlovića.

Najbolji srpski teniser je u meč "ušao jako", brzo stigao do brejka, igrao zaista dobro, ali je u jednom trenutku svoj nivo igre podigao i Štepanek. Uspeo je da vrati brejk, ali je potrošio mnogo energije na tako nešto i Novak je odmah u narednom gemu došao do nove prednosti, a potom i vođstva u setovima.

Drugi set je krajao kraće i nije imao te "povratke" Štepaneka, ali je dobijen istim rezultatom (6:3).

"Uvek je teško igrati u ovakvim uslovima, ali isto je i meni i mom protivniku. Nadam se da ste uživali, znam da je hladno. Štefanek je stvarno jedan od igrača kojima morate da odate poštovanje za ono što rade. Ja sam opet u polufinalu, što je sjajan uspeh. Nadam se da ću tako da nastavim da igram, vidimo se sutra!", poručio je Novak Đoković nakon meča.

On je u ovu godinu ušao kao drugi teniser sveta, a na početku 2017. vezao je tri pobede bez izgubljenog seta


MEČ UŽIVO:

6:3 - Kraj! Pobeda Novaka Đokovića, novi brejk!

4:2
- Još dva gema i polufinale.

3:1
- U ovim trenucima ne gledamo preterano atraktivan duel, ali je Novak rešen da ga reši u ovom setu. I dalje drži tu prednost od brejka razlike.

2:0 -
Novak nastavlja sa brejkovima i beleži novi na otvaranju drugog seta. Iskoristio je drugu brejk loptu, a Štepanek se drži za leđa... Potvrda brejka, dolazi ekspresno.

I SET

6:3! SET! 1:0! -
Prebrodio je Novak "mali krizni period" i potvrdio brejk iz druge set lopte. Iscrpeo se Štepanek, koji je u godinama, a Đoković je poveo u setovima. Prvi je trajao 55 minuta.

5:3
- Dobro je, stvarno je Novak ovde imao mnogo sreće, vratio je tešku loptu sa osnovne linije, a Štefaneku je vetar odmogao. Brejk!

4:3
- Podigao je nivo igre Štepanek i stigao do "vraćenog brejka". Mnogo lepši tenis na početku seta, a zanimljivo je da je Čeh "brejk" proslavio još na rezultatu 40:15, pošto nije dobro video rezultat...

4:1 - Najlepši i najduži gem do sada. Uspeo je da izdrži nalete Štefanek i "upisuje se", ali potom se vraćamo na dobro poznati tempo dva-tri minuta, i Novak dolazi do novog gema na semaforu.

3:0
- Nije bilo nimalo lako, ali za to nije toliko odgovoran Štepanek - koliko vetar. Šalu na stranu, zaista mnogo problema danas pravi igračima na servisu, Radek je imao i brejk priliku, ali Novak je uspeo da pronađe taktiku koja će ga održati u prednosti i u takvoj situaciji, pa je uspeo da veže dva brza poena za potvrdu brejka.

2:0 - Početak iz snova. Izgubio je Novak samo jedan poen na svoj servis i poveo posle tri minuta tenisa, da bi još lakše, "sa nulom", dobio drugi gem. Loše je servirao Štepanek i nije osvojio nijedan poen na svoj servis, lak brejk za Novaka!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC