• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Prvi trijumf Šumanovih "zmajeva"

Autor mondo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Saudijsku Arabiju sa 28:22 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Beogradu, čime je selektor Bilal Šuman stigao do prvog trijumfa na klupi bh. tima.

 Rukomet BiH Saudijska Arabija 28:22 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

U veoma borbenoj i dinamičnoj utakmici punoj žestokih duela i lijepih akcija, naročito izabranika bh. selektora Bilala Šumana, bh. tim je od prvog minuta kontrolisao rezultat i držao pobjednilčku tenziju od početka do kraja meča, prenosi sajt Rukometnog saveza BiH.

BIH - SAUDIJSKA ARABIJA 28:22 (14:8)

Već na startu "zmajevi" su dali do znanja Saudijcima da su bolji takmac. Nakon početnih 2:2 napravili su seriju 5:0 i na krilima čvrste, dobre odbrane, odličnog Benjamina Burića na golu, efikasnih Vranješa, Vražalića i Nuića došli na 7:2 u 12. minuti.

Tenzija u igri bh. selekcije nije splasnula do kraja poluvremena koje su završili vodstvom 14:8.

U drugom dijelu identična slika, istina Saudijci su uspjeli smanjiti i na četiri gola zaostatka, ali nisu uspjeli ugroziti vodstvo BiH.

Benjamin Burić je s 15 odbrana, od čega četiri sedmerca, bio odličan, u drugom dijelu priliku je dobio Efendić i odlično je iskoristio "skinuvši" dva penala. Marin Vegar je ponovo bio najefikasniji sa šest golova, pratio ga je Senjamin Burić sa pogotkom manje.

Generalna ocjena je da su svi koji su dobili priliku opravdali povjerenje i bila je ovo prva pobjeda Bilala Šumana na klupi BiH protiv selekcije koja će za manje od sedam dana nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC