• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi prkose minusu (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca m:tel sa dva nova igrača počeli su pripreme za drugi dio prvenstva u Premijer ligi BiH, u kojem je cilj plasman u doigravanje, a onda i napad na šampionsku titulu. Kompletne pripreme u gradu na Vrbasu.

 RK Borac m:tel počeo zimske pripreme 2017 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zimska pauza za rukometaše Borca m:tel je završena. Trener Ratko Đurović danas je izvršio prozivku igrača, čime su zvanično počele pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Crveno-plavi u jesenjem dijelu, odnosno u prvih 13 kola, osvojili su 30 bodova, četiri manje od prvoplasirane Vogošće, pa će u nastavku sezone cilj biti da se obezbijedi plasman u plej-of, a onda pokuša vratiti titula u Banjaluku.

"Dovoljno smo se odmarali, po mom mišljenju možda i previše. Kompletne pripreme obavićemo u Banjaluci. Radićemo dva puta dnevno. Ujutro ćemo raditi na kondiciji, a popodne na tehničko-taktičkom polju", rekao je Đurković za MONDO.

Tokom dvadesetak dana priprema, Banjalučani će odigrati pet kontrolnih mečeva, a već su poznati protivnici. "Sparing partneri" će biti izuzetno jake ekipe iz Hrvatske i Slovenije.

"Očekuje nas dvomeč sa Spačvom iz Vinkovaca. Prvi duel igramo u gostima 18. januara, a tri dana kasnije ugostićemo istog rivala. Zatim slijedi mini-turneja po Sloveniji. Dogovorili smo utakmice sa Škofja Lokom, Celjem i Gorenjem", prenosi plan priprema crnogorski stručnjak.

Na prvom okupljanju pojavila su se i dva nova igrača. Konkurencija na golu Damiru Efendiću i Armanu Bešireviću biće nekadašnji čuvar mreže Vojvodine i Crvene zvezde Milan Kosanović, dok je na lijevom beku angažovan Mihailo Stošljević, dosadašnji rukometaš Prijedora.

Opravdano su odsutni bili Damir Efendić i Mirko Majić, koji su dobili duži odmor zbog obaveza prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine, odnosno Crne Gore.

"Najbitnije je da su svi zdravi i spremni za početak priprema. Čekamo još dvojicu reprezentativaca, Majića i Efendića, da nam se priključe u petak. Angažovali smo Kosanovića i Stošljevića i dolaskom njih dvojice prelazni rok za nas je završen", poručio je Đurković, kojem će i u nastavku sezone u radu pomagati Dejan Unčanin..

Prvi meč za bodove crveno-plavi igraće početkom februara (3. ili 4.) u gostima protiv Maglaja.

Komentari 17

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realno

Ljudi, pomirite se sa cinjenicom da "nase djece" koja bi mogla nositi prvi tim, znaci igraca od 25god. pa na dalje u rukometu NEMA! Ne mozete ocekivati da igru nose klinci od 18god. Borceva skola rukometa 2000-tih godina NIJE POSTOJALA, unistena je bila i tada je klub dovodio mlade igrace sa strane koji su vremenom stasavali i zajedno sa starijim prvotimcima nosili igru. Realno, Mikic je bio najmladji igrac koji je ponikao u Borcu, a ovo sve ostalo je traljavo radjeno sa podmladkom... Ali ima nade, jer se danas ozbiljnije radi sa podmladkom i vremenom ce stasati. Cija je greska ovakvo stanje?!? Koje uprave?!? Postoje mozda 2-3 igraca koji su u ligi, iz BL, a da nisu u Borcu i to je to! Ali kao da to ovdje nekoga zanima, jer vi volite samo da pljujete, a od drveta ne vidite sumu...

?nerealno

@Realno Nerealno je da nas Borac na put uspijeha vode neadertalci poput Brankovica i Umicevica.Njima je samopromocija primaran cilj.

Lazo

@Realno Opet nova prica.Sad nemamo svoje djece pa dovodimo strance.Vi mijenjate pricu kako vjetar duva.Jel to stabilizacija kluba kakvu ste prije par mjeseci zagovarali?

Tupani

@Realno Borac ima mladih i perspektivnih igraca samo sto ih vode neznalice i lopovi. I ova godina bez titula a najtuznije i bez prilike za nase mlade

Realno

@Realno ma kakvi MI, Lazo dragi... ja sam samo zaljubljenik u rukomet i na tribinama sam poslednjih 15-tak godina tako da slucajno znam situaciju sa igracima kakva je. Uopste nisam na strani uprave, ni ove, a ni onih proslih... Evo, Vi mi navedite imena "nase djece" koji su na raspolaganju, a da nisu negdje vani ... Nema igraca!!! Razmislite pa cete vidjeti da sam u pravu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC