• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Britanac sa titulom na reliju Dakar

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Sem Sanderlend postao je prvi takmičar iz Velike Britanije koji je pobijedio na reliju Dakar, kada je u subotu stigao do trijumfa u poretku motociklista.

Britanski motociklista, koji vozi za KTM iz Dubaija, stigao je na cilj, poslije završne etape u Argentini, sa 32 minute prednosti ispred najbližeg konkurenta Austrijanca Matijasa Vokera.

Sanderlend je vođstvo u poretku motociklista preuzeo nakon pet od 12 etapa ovogodišnjeg relija Dakar, čije je 38. izdanje počelo u Asunsionu u Paragvaju i prolazio je kroz Boliviju i Argentinu, gdje se i završio.

Sanderlend je 2014. godine postao prvi britanski vozač koji je osvojio jednu od etapa relija Dakar, nakon Džona Dikona koji je to uspio 1998. godine.

Za Sanderlenda je ovo bio treći pokušaj da pobijedi na reliju Dakar. U prethodna dva navrata, 2012. i 2014. godine, morao je odustati zbog tehničkih problema. Zanimljivo, trijumf Sanderlenda značio je da je KTM 16. godinu zaredom došao do pobjede u konkurenciji motociklista.

Francuz Stefan Peterhansel odbranio je naslov pobjednika u konkurenciji automobila, odoljevši svim napadima zemljaka Sebastijena Leba, koji je na kraju imao zaostatak nešto veći od pet minuta.

Za Peterhansela bila je to šesta titula u trci automobila, a osvojio ih je isto toliko i u konkurenciji motociklista, pa je s pravom već sada proglašen legendom relija Dakar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC